Малий та середній бізнес може отримати гранти до 220 млн євро: умови
Гранты

Прийом заявок за програмою «Світло можливостей 2.0» закінчується 24 вересня.
Малий та середній бізнес може отримати гранти до 220 млн євро: умови
ілюстративне фото / grant.market

До 24 вересня продовжується прийом проектів на отримання грантів для власників малого та середнього бізнесів «Світло можливостей 2.0».

Про це свідчить дайджест грантів та програм підтримки бізнесу, який опублікувала "Спілка українських підприємців".

Читайте також:

Зазначається, що ЄС через Connecting EuropeFacility (CEF) надає гранти на програми будівництва та оновлення сталої транспортної інфраструктури для розвитку та модернізації трансєвропейської транспортної мережі. Також публікуються умови отримання грантової допомоги.

Повідомляється, що за цією програмою відкрито два конкурси:

  • Індивідуальні гранти (Фонд інфраструктури альтернативних палив) – фінансування розвитку інфраструктури заряджання електромобілів на основі пайових внесків.
  • Інфраструктурні проекти (Фонд інфраструктури альтернативних палив) – підтримка інфраструктури для заряджання електромобілів, водневих заправок, а також заправок аміаком та метанолом за умовами співфінансування за фіксованою ставкою.

Також публікуються вимоги до заявників на отримання гранту, а саме вони мають бути:

  • Юридичними особами, заснованими в одній із країн ЄС, незалежно від їхньої власності (державними чи приватними).
  • Організації з інших країн (у тому числі України) мають право брати участь у проектах, якщо вони становлять спільний інтерес у сфері транспорту та орган, що надає грант, вважає їх участь необхідною для реалізації проекту.

Також наголошується, що для того, щоб взяти участь у програмі як партнер у консорціумі з європейською організацією, яка виступає як основний грантоодержувач – необхідно зареєструвати свою компанію на порталі Європейської комісії. При цьому загальний грантовий бюджет становить 220 млн євро.

Раніше ми писали про те, що молоді підприємці віком до 25 років матимуть змогу отримати грант до 150 тис. гривень на відкриття власного бізнесу в рамках програми "Власна справа" із зобов'язанням зареєструватися ФОП.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK