У Мінекономіки розповіли про зростання ВВП у серпні

Основний внесок у зростання економіки внесла позитивна динаміка у транспорті, будівництві та внутрішній торгівлі.
У Мінекономіки розповіли про зростання ВВП у серпні
Markus Spiske / unsplash.com

У серпні 2024 року українська економіка зросла на 3,5% [±1%] порівняно із серпнем минулого року. За вісім місяців цього року зростання ВВП оцінюється на рівні 3,9% [±1%] порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки

Читайте також:

«Основний внесок у зростання економіки внесла промисловість та позитивна динаміка у транспорті, будівництві та внутрішній торгівлі. Крім того, у серпні вперше за останні три місяці бізнес покращив оцінки діяльності на найближчу перспективу. Також уперше за останні два місяці покращилися споживчі настрої. Це обумовлено мінімальними «віяловими» відключеннями електроенергії протягом місяця», — зауважила міністр економіки Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, динаміка зростання економіки за перші вісім місяців 2024 року на рівні 3,9% зараз відповідає оновленому урядовому прогнозу. Зростання реального ВВП за підсумками 2024 року очікується на рівні 3,5%.

Також наголошується, що дефіцит кваліфікованих фахівців негативно впливає на очікування бізнесу та стримує їхню економічну активність.

Водночас, повідомляється, що падіння обсягів виробництва у сільському господарстві спричинило менші обсяги врожаю ярих культур порівняно з минулим роком. На це вплинули погодні умови в період вегетації та дозрівання рослин. Однак позитивна динаміка зберігається у тваринництві завдяки стабільному попиту на внутрішньому ринку та державній підтримці виробників.

Раніше ми писали про те, що 2025 року уряд очікує, що ВВП України зросте на 2,7%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK