Війна дронів: Україна випереджає РФ із виробництва БПЛА

Цього року розрив може становити 600 тисяч одиниць.
Війна дронів: Україна випереджає РФ із виробництва БПЛА
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

2023 року російські збройні сили отримали близько 140 тис. безпілотників різних типів, а поточного року їх випуск планується збільшити «практично вдесятеро». Навіть якщо цей план вдасться реалізувати і РФ зможе виробити 1,4 млн БПЛА, цей показник виявиться значно нижчим, ніж у України, де збираються випустити 2 млн дронів.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте також:

Видання зазначає, що більшість вироблених у РФ безпілотників буде спрямована на війну в Україну, а серійне виробництво БПЛА, за словами Путіна, планують організувати по всій РФ на базі 48 спеціалізованих центрів, будівництво яких завершиться до 2030 року.

При цьому повідомляється, що на початку весни заступник міністра стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр повідомила, що українські виробники можуть випускати до 150 тисяч безпілотників на місяць, що більше за ЗС РФ, за словами Володимира Путіна, отримали за весь 2023 рік. А лише до кінця поточного року українська сторона має намір виготовити 2 млн дронів.

Як пише видання, наразі у виробництві БПЛА в Україні задіяно близько 200 компаній, з яких близько 60 працюють за державними замовленнями. А в березні міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин наголосив на важливості безпілотників як одного з ключових видів зброї на сучасних полях битв, висловивши впевненість у тому, що до кінця 2024 року українські підприємства зможуть випустити «понад мільйон» дронів, включаючи ті, які здатні долати відстані понад тисячу кілометрів.

Раніше ми писали про те, що Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил оборони і вже законтрактовано 1 млн дронів у 500 українських компаній, які виробляють БПЛА.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK