Малий та середній агробізнес може отримати грант на 75 тисяч доларів: умови
Гранты

Обробка запитів займає від 6 до 8 тижнів із моменту подання заповненої заявки.
Малий та середній агробізнес може отримати грант на 75 тисяч доларів: умови
Hannah Shedrow / unsplash.com

Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета розпочала Програму підтримки сільського господарства України для малого та середнього агробізнесу. Мета цієї програми - це допомога у відновленні сільськогосподарської діяльності та подоланні наслідків війни постраждалим місцевим сім'ям та вимушено переміщеним через війну, а також фермерам та бізнесам, тісно пов'язаним із сільським господарством.

Про це свідчать умови одержання гранту, опубліковані на сайті організації.

Читайте також:

Зазначається, що програма реалізується на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей (за винятком районів, де продовжуються активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення бізнес-діяльності) спільно з партнерськими організаціями:

До участі у програмі запрошуються представники малого та середнього сільськогосподарського бізнесу, які:

- зможуть надати відомості та докази, як підприємницька діяльність постраждала від війни, і як саме фінансова допомога сприятиме її відновленню;

- у своїй бізнес-моделі вже або планують відновити чи розширити взаємовигідне співробітництво з домогосподарствами, які здійснюють сільськогосподарську діяльність чи інші дрібні фермери. Прикладами такої кооперації можуть бути: надання послуг, що сприяють веденню фермерської діяльності, постачання або виробництво ресурсів, необхідних для ефективного фермерства, закупівля продукції фермерської діяльності або забезпечення доступу до ринків збуту тощо;

- Чітко аргументують необхідність отримання фінансової допомоги.

Очікується, що завдяки отриманій допомозі підприємство зможе відновити та/або збільшити свою прибутковість, а також вплине на розвиток фермерської діяльності домогосподарств населення чи інших дрібних фермерів.

Середній розмір фінансової допомоги становить 75 000 доларів у гривневому еквіваленті за актуальним курсом Національного банку України (НБУ). Сума наданої допомоги може бути більшою або меншою залежно від потреб бізнесу. Одержувач коштів має провести облік, повний розрахунок та сплату всіх податків відповідно до чинного законодавства України.

Умови участі у програмі:

- офіційна реєстрація та відсутність юридичних та правових перешкод для підприємницької діяльності відповідно до вимог українського законодавства;

- Інвестиція власних коштів до 50% від суми фінансової допомоги. Розмір власного внеску визначається індивідуально та залежить від фінансової спроможності учасника програми

Відбір учасників програми проводитиметься на конкурсній основі. Ми також будемо оцінювати ваші заявки на отримання допомоги з огляду на ризики безпеки, визначені Mercy Corps.

Звертається увага, що подання заявки на участь у програмі можливе лише після реєстрації на головній сторінці сайту. Для подання заявки необхідно відповісти на запитання, які допоможуть нам ознайомитись з вашою поточною діяльністю та потребами, на які будуть спрямовані засоби допомоги. На цьому етапі не потрібно складати детального бізнес-плану.

Також повідомляється, що у зв'язку з великою кількістю заявок, обробка запитів займає від 6 до 8 тижнів з моменту подання заповненої заявки.

Раніше ми писали про те, що до 10 жовтня 2024 року продовжується прийом заявок на гранти зі співфінансування бізнес-проектів, які мають соціальну складову на суму до 2 мільйонів євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK