Пережити зиму: малий бізнес та ОСББ навчать шукати гроші на енергообладнання

Банки вже оформили кредитні лінії на суму понад 2 млрд гривень.
Пережити зиму: малий бізнес та ОСББ навчать шукати гроші на енергообладнання
Riccardo Annandale / unsplash.com

Міністерство економіки підписало меморандум про співпрацю з Фондом розвитку підприємництва, Фондом енергоефективності та Sense Bank. Підписання відбулося у рамках запуску освітнього проекту з енергоефективності «Джерело Енергії». Мета меморандуму – забезпечити український бізнес, громади та ОСББ доступ до знань щодо ефективного залучення фінансів для впровадження енергоефективних рішень.

Про це повідомляє пресс-служба Мінекономіки.

Читайте також:

«Енергонезалежність України є пріоритетом уряду, тому важливо підвищувати обізнаність малого та середнього бізнесу та громад у питаннях енергоефективності. На першому етапі проекту Мінекономіки разом із партнерами організує серію навчань для ЖБК, ОСББ, малого та середнього бізнесу. Воно стане по суті дорожньою карткою про те, як подаватись на державні та банківські програми підтримки енергетики. Банки вже оформили бізнесу кредитні лінії на енергообладнання на суму понад 2 млрд гривень, з яких вибрано 1,7 млрд. Це дозволяє створити понад 100 мВт нових потужностей в енергетиці. Я переконана, що завдяки навчанню ця цифра лише зростатиме», — зауважила міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначається, що проект «Джерело Енергії» націлений на навчання учасників заходів, організованих у регіонах, механізмів пільгового кредитування та програм державної підтримки для енергоефективних проектів та розвитку підприємництва.

«Сьогодні ми робимо крок назустріч українцям, які прагнуть зробити свої будинки енергоефективними. Завдяки співпраці з банківськими фінансовими установами Програма "ГрінДІМ" стає ще доступнішою. Це означає, що більшість українців, які мешкають у багатоквартирних будинках, зможуть отримати пільговий кредит на встановлення альтернативних джерел енергії. Для Фонду енергоефективності особливо важливо, що Міністерство економіки сприяє розвитку доступних кредитів, адже лише спільними зусиллями ми зможемо допомогти тисячам українців пережити надскладну зиму», — наголосив директор Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк.

Раніше ми писали про те, що з початку червня українські банки отримали 1975 заявок від бізнесу на кредитування проектів відновлення енергетичної інфраструктури на загальну суму 46,4 млрд гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK