Посол Ізраїлю розповів про передану Україні систему раннього сповіщення та можливість передачі Patriot.

Рішення про зняття з озброєння систем ППО та їх подальшу долю Єрусалим прийматиме спільно зі США.
Посол Ізраїлю розповів про передану Україні систему раннього сповіщення та можливість передачі Patriot.
Колаж АрміяInform / armyinform.com.ua

У грудні 2023 року Ізраїль передав Україні систему раннього/розумного сповіщення для встановлення її у Києві, але вона досі не запрацювала. При цьому Єрусалим виконав усе, що обіцяв, а справа виключно за українською стороною.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на слова посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського в інтерв'ю виданню.

Читайте також:

«Питання до України, а не до нас. Все, що ми обіцяли, ми зробили. Тому зверніться до ваших структур, які займаються впровадженням ізраїльської системи. Єдина інформація, яка в мене є від наших військових, які працювали над цією системою, ми виконали свої обіцянки та передали українській стороні все, що мали передати. Це був досить довгий процес, який тривав багато місяців. З нашого боку він закінчений», – заявив Міхаель Бродський.

Він також розповів про те, чи Україна може розраховувати на системи протиповітряної оборони Patriot, які Ізраїль отримав від США на початку 1990-х років і збирався вже знімати з озброєння.

Зокрема, за словами посла, рішення відмовитись від цих систем, дійсно, було прийнято, проте зараз ще не вирішено, що з ними робити далі. Оскільки Ізраїлю зараз потрібні всі системи ППО, щоб відбивати ракетні удари з півночі та півдня, з Ірану, Ємену, Іраку.

Бродський також зазначив, що в будь-якому випадку рішення про зняття цих систем та їх подальшу долю Ізраїль прийматиме спільно зі США.

Рані ми писали про те, що президент Володимир Зеленський подякував США за надання додаткової батареї ППО Patriot.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK