Підтримка бізнесу: скільки доступних кредитів отримали підприємці минулого тижня

З початку року підприємці у зоні військового ризику вже отримали майже 16 млрд гривень.
Підтримка бізнесу: скільки доступних кредитів отримали підприємці минулого тижня
SumUp / unsplash.com

Українські підприємці отримали 510 кредитів на 1,6 млрд гривень за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" минулого тижня. Всього з початку року бізнес отримав 18 157 пільгових кредитів на загальну суму 67,9 млрд гривень, а від старту "5-7-9%" (лютий 2020 року) - 97,1 тисячі кредитів на суму 334,8 млрд гривень.

Про це повідомляє пресс-служба Мінекономіки.

Читайте також:

«У рамках програми «Доступні кредити 5–7–9%» держава підтримує розвиток реального сектору економіки. Важливо, що постійно збільшується частка кредитів, спрямованих саме на інвестиційні цілі, розвиток переробки чи підтримку бізнесу, що у зоні підвищених ризиків. Підприємства отримують додаткові стимули до власного розвитку, створення нових робочих місць та збільшення виробництва продукції з високою доданою вартістю», — наголосив заступник міністра Андрій Телюпа.

Також повідомляється, що у рамках програми бізнес отримав:

18,2 млрд грн – на поповнення оборотних коштів;

15,9 млрд грн – на кредитування в зоні високого військового ризику;

15,7 млрд грн – на переробку;

14,3 млрд грн – інвестиційні кредити.

При цьому найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють у сільському господарстві, переробній промисловості, сфері оптової та роздрібної торгівлі. А серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Харківська, Вінницька, Полтавська області та м. Київ.

Раніше ми писали про те, що понад 13 тисяч українських сімей покращили житлові умови за два роки роботи програми доступного іпотечного кредитування "ЄОселя".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK