Авторинок: названо ТОП-10 найкращих за дизайном сучасних моделей авто

До списку потрапили легкові автомобілі, випущені після 2000 року.
Авторинок: названо ТОП-10 найкращих за дизайном сучасних моделей авто
Imad 786 / unsplash.com

За оцінками експертів обрано десять найкрасивіших сучасних автомобілів, ґрунтуючись на чистоті ліній та пропорційній досконалості. На їх дизайн впливає так багато факторів, і хоча визнаються функціональні вимоги, такі як аеродинаміка та практичність, автори не помістили б автомобіль у цей список, якби він не був також приголомшливим на вигляд.

Про це пише упорядник рейтингу CarBuzz.

Читайте також:

Видання зазначає, що вважає «сучасними» автомобілями, проданими в 21 столітті, тому в цьому списку немає автомобілів, випущених до 2000 року, якщо вони не були у продажу після 2000 року. Також розглядалися лише легкові автомобілі, а не мінівени, позашляховики чи вантажівки.

Ось як, за версією видання, виглядає ТОП-10 дизайнерських автомобілів:

  1. Alfa Romeo 8C Competizione 2007-2010 рр. Відсилає до стилю Alfa Romeo 50-х та 60-х років і отримав свою назву від восьмициліндрового 8C 1931-1939 років та шестициліндрового 6C 2500 Competizione 1948 року. Звичайно, п'яний саундтрек атмосферного двигуна V8 F136, створеного Ferrari, не зашкодить, навіть якщо реакція на тест-драйв була неоднозначною. Усього було випущено 500 купе та 329 Spider. Цей колекційний Alfa Romeo - рідкісний і бажаний зразок італійської скульптури на колесах.
  2. Lexus LC 2017-теперішній час. Більше схожий на GT, ніж на спорткар, має вигини у всіх необхідних місцях, з дизайном довгого капота, типовим для класичних спортивних купе, злегка висхідним клиноподібним профілем, мускулисто роздутими стегнами і по-справжньому вишуканою деталізацією. Найкращий двигун - харизматичний атмосферний V8 в елегантному кузові купе, який відрізняється чистими лініями, але відповідальний LC також поставляється як гібрид V6 і кабріолет.
  3. Ferrari Monza SP1/SP2 2019-2023 рр. У 2018 році було випущено лише 499 екземплярів за ціною близько 2 мільйонів доларів за штуку. Ці приголомшливі спідстери без вітрового скла випромінюють динамізм і агресію, але при цьому надзвичайно елегантні та мінімалістичні по дизайну, з візуально зменшеною вагою та низькою лобовою зоною через мізерну висоту в 45 дюймів. Через відсутність вітрового скла найвищі точки - це обтічники підголівників, що плавно спускаються до задньої частини. Незаконні на дорогах США через відсутність рами вітрового скла ці рідкісні красені назавжди залишаться надбанням приватних колекцій багатих людей. Механіка по суті та сама, що і у 812 Superfast - 6,5-літровий V12 потужністю 799 л. с., з'єднаний із семиступінчастою коробкою передач із подвійним зчепленням.
  4. Koenigsegg Gemera 2025 рр. Драматичний вигляд і величезні передні та бічні повітрозабірники дізнаються Koenigsegg, а затемнений, схожий на козирок склопакет незабаром розвіяв будь-які сумніви. Але більш довгий форм-фактор розтягнув форму до надзвичайно елегантного автомобіля, який одночасно функціональний і гарний. До того ж, це ще й гібрид, що підключається, а також найшвидший Koenigsegg з коли-небудь існуючих, здатний розігнатися до 60 миль на годину менш ніж за дві секунди.
  5. Lamborghini Sián FKP 37 2020-2022 рр. Примітний своєю інноваційною гібридною силовою установкою з модулем, що підключається, яка використовує надпровідникову технологію, але він також пропонує надзвичайно яскраву дизайнерську альтернативу Aventador, на якому він заснований. Це може бути пов'язано з зелено-золотим кольором фарби рекламних автомобілів, бронзовими сплавами.
  6. Aston DBS Superleggera 2018-2024 рр. Більшість Aston чудово поєднують агресію та елегантність, але DBS примудряється виглядати ще більш цілеспрямовано, чому сприяють C-подібні DRL та тріо великих повітрозабірників спереду, центральний з яких – культові решітки Aston, і ці фірмові вентиляційні отвори на капоті по обидва боки. Він виглядає особливо приємно у червоному кольорі з чорним дахом.
  7. Maserati GranTurismo 2007-2019 рр. Задуманий як чотиримісне купе і кабріолет, має довгий капот і подовжену форму, якій було дано час, щоб набути природних елегантних пропорцій, а не якийсь усічений, присадкуватий суперкар. Це був великий, комфортабельний GT, та всі традиційні стилістичні особливості Maserati присутні, такі як великі овальні радіаторні грати та тріо вентиляційних отворів на крилах.
  8. Ford GT 2016-2022 рр. Сучасний автомобіль 2016 був зосереджений на аеродинаміці, яка диктувала весь дизайн, включаючи профіль і отвори в кузові, що направляють повітря до задньої частини. Вдалося створити ультрасучасний суперкар з впізнаваними рисами стилю GT40 і GT, що став ще більш загрозливим і застрашливим завдяки своїй низькій висоті та ширині близько 79 дюймів. Це, безумовно, новий Ford, що запам'ятовується, в новітній історії.
  9. Bentley Continental GT 2003-2011 рр. Багато критиків як і раніше воліють його квадратні круглі фари більшим внутрішнім фарам останнього Bentley, які можуть виглядати незграбно, роблячи оригінальний Conti на диво нестаріючим дизайном, який, як і раніше, елегантний, як і сьогодні. Він також вивів Bentley на карту під управлінням VW Group та мав великий успіх продажів.
  10. Bugatti Chiron 2016-2024 рр. Не є зовсім новим автомобілем, але йому вдалося ще більше розширити межі двигуна внутрішнього згоряння з 1578-сильним чотиритурбінним двигуном W18. Але, що важливо, Chiron також був красивий, нарешті зібравши всі нитки в один цілісний дизайн з яскравими восьмикутними фарами, низькою агресивною посадкою, незрівнянною деталізацією, екзотичними матеріалами та активною аеродинамікою. Це звір, але він також красень.

Раніше ми писали про те, що купуючи нові легкові авто в Україні, приватні клієнти віддавали перевагу TOYOTA RAV-4, а юридичні особи обирали RENAULT Duster.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK