"У нас достатньо великі спроможності": скільки дронів на рік може виробляти Україна

Мінстратег опрацьовує лінійку дронів із боєприпасами, яка необхідна українській армії.
"У нас достатньо великі спроможності": скільки дронів на рік може виробляти Україна
Український військовий / facebook.com/GeneralStaff.ua

За рік Україна може виготовляти понад 3 мільйони дронів. Для цього держава має достатні виробничі спроможності та співпрацю з міжнародними партнерами. Про це заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей та промисловості Анна Гвоздяр, передає "Суспільне".

Читайте також:

"У нас достатньо великі виробничі спроможності, ми можемо виробити на сьогодні понад 3 мільйони дронів різних типів. Для цього нам потрібно фінансування", - сказала Гвоздяр.

За її словами, Україна може покрити лише частину цих потреб, тож інші закривають закордонні партнери. Наприклад, Канада погодилася закупити частину дронів українського виробництва для ЗСУ. Перемовини ведуться й з іншими країнами.

"Ми достатньо розвинули за рахунок як державних, так і приватних потужностей щодо виробів різного виду для дронів. Понад мільйон дронів, зрозуміло, що під них треба понад мільйон боєприпасів", - зазначила заступниця міністра.

Читайте також:

Вона додала, що зараз Мінстратег опрацьовує лінійку дронів із боєприпасами, яка необхідна українській армії. Далі обговорюватиметься питання їх уніфікації.

Раніше ми писали, що підприємства, які виробляють дрони, зможуть отримувати грант від держави в розмірі 80% вартості представленого проєкту. Пільговий режим надання грантів таким виробникам діятиме на всій контрольованій території України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK