Дозволить уникнути відключень: в Україні з ремонту вийшов ще один атомний блок

Атомний блок додасть 1000 МВт потужності, посилить стабільність енергосистеми й дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів.
Дозволить уникнути відключень: в Україні з ремонту вийшов ще один атомний блок
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У п'ятницю, 23 серпня, після планового ремонту та перезавантаження ядерного палива до енергосистеми України підключено ще один атомний блок. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Читайте також:

Так, атомний блок додасть 1000 МВт потужності, посилить стабільність енергосистеми й дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів. 

"Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов із планового ремонту й обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії", - сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

Наприкінці липня атомники змогли на 2 тижні раніше запланованих термінів завершити ремонти 2-х атомних блоків і підключити їх до енергосистеми. Це мало суттєвий позитивний вплив на зменшення наявного дефіциту в енергосистемі.

Раніше ми писали, що після планового ремонту та перезавантаження ядерного палива до енергосистеми України підключили енергоблок-тисячник.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK