СБУ ліквідувала нову схему для ухилянтів: причетна ексзаступниця голови Волинської ОВА

Під час перебування на посаді в ОВА фігурантка налагодила механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв-перевізників гуманітарних вантажів.
СБУ ліквідувала нову схему для ухилянтів: причетна ексзаступниця голови Волинської ОВА
СБУ ліквідувала нову схему для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала на Волині нову схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За матеріалами справи, до організації оборудки причетна колишня заступниця голови Волинської обласної військової адміністрації.

Під час перебування на посаді в ОВА фігурантка налагодила механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв-перевізників гуманітарних вантажів. Вартість такої "послуги" становила до 5 тис. американських доларів з одного клієнта.

Читайте також:

"Для реалізації "схеми" організаторка залучила директора місцевого благодійного фонду, який влаштовував військовозобов'язаних водіями міжнародних рейсів. У такий спосіб персональні дані військовозобов'язаних вносили до інформаційної системи "Шлях", що дозволяло їм виїхати за кордон як "волонтерам", - йдеться в повідомленні.

Для пошуку потенційних клієнтів та передачі грошей фігурантка залучила ще сімох спільників.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії учасників оборудки і затримали організаторку. Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучено мобільні телефони та ноутбуки з доказами незаконної діяльності.

Читайте також:

Наразі ексчиновниці та її спільникам повідомлено про підозру. Зараз вона перебуває під вартою. Зловмисниці та її спільникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці повідомили про підозру двом військовослужбовцям. Вони втекли зі служби та вирішили підзаробити на знайомих військовозобов'язаних, які не хотіли йти до ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK