Війна руйнує ринок праці: Скільки українців втратили роботу

В Україні через війну суттєво зріс рівень безробіття.
Війна руйнує ринок праці: Скільки українців втратили роботу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Щонайменше 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу через війну. Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час польсько-українського економічного форуму.

Читайте також:

"Війна руйнує ринок праці України. Бойові дії тривають там, де було зайнято 10 мільйонів працівників. Щонайменше 5 мільйонів людей втратили роботу. У боях загинули сотні робітників. Через бойові дії країну покинули вже близько 7 мільйонів людей. Суттєво зріс рівень безробіття", - зазначила Бережна.

За її словами, саме тому серед ключових пріоритетів роботи уряду стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці й повернення додому українців, а також створення нових робочих місць.

Читайте також:

На це спрямовано низку урядових програм. Зокрема, доступне кредитування для бізнесу, релокація підприємств із небезпечних територій у відносно безпечні, грантова підтримка розвитку підприємництва "єРобота", залучення безробітних до суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення", програми допомоги з часткового безробіття.

Раніше ми писали, що в Україні рівень безробіття становитиме 30% до кінця 2022 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK