В Україні пропонують скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто здобуває другу вищу освіту

На початку повномасштабної війни збільшилася кількість абітурієнтів віком від 30 років.
В Україні пропонують скасувати відстрочку від мобілізації для тих, хто здобуває другу вищу освіту
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні пропонують скасувати відстрочку для мобілізації для тих людей, хто здобуває вищу освіту вдруге. Таку ідею озвучив представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю "Українським Новинам".

Читайте також:

"Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочки під час воєнного стану", - вважає нардеп.

Він розповів, що на початку повномасштабної війни збільшилася кількість абітурієнтів віком від 30 років.

Читайте також:

"Якщо людина в магістратурі навчається відразу після закінчення навчання, то це здобуття вищої освіти магістра. Якщо вона вступила в аспірантуру одразу після навчання, то зрозуміло. А коли людина має перерву і лише під час війни раптом захотіла займатися науковою діяльністю, то це викликає запитання", - зазначив Веніславський.

Водночас депутат не виключає, що є люди, які справді хочуть стати науковцями.

Читайте також:

"Людина навчається на денній формі у будь-якому віці і має право на відстрочку, але ми розуміємо, що є зловживання… Навіть у багатьох закордонних вищих навчальних закладах відкрили цілі факультети, тому що це заробляння грошей, та і в Україні також почали відкривати. Це те, що потребує редагування, оскільки ми розуміємо, що є зловживання", - додав він.

Раніше ми писали, що на сьогодні в Україні немає потреби оголошувати мобілізацію для збільшення чисельності Сил оборони. Важливо навести лад із центрами комплектування та військово-лікарськими комісіями.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK