Бронювання ФОП та гіг-спеціалістів: яке рішення ухвалили в Міноборони

Чи вводитимуть бронювання гіг-фахівців та ФОП.
Бронювання ФОП та гіг-спеціалістів: яке рішення ухвалили в Міноборони
Ілюстративне фото / Getty Images

У Міністерстві оборони та Генеральному штабі ЗСУ не підтримали пропозицію зробити гіг-фахівців та ФОП доступними для бронювання від мобілізації. Про це пише видання DOU, посилаючись на коментар Міністерства економіки.

Читайте також:

За словами заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, чинний закон передбачає, що бронюватися можуть лише підприємства, установи й організації. Законом не передбачено бронювання ФОП та гіг-контракторів. 

"На сьогодні Міноборони та Генеральним штабом Збройних сил України не підтримано пропозиції, спрямовані на розширення категорій військовозобов'язаних громадян України для отримання ними відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час шляхом їх бронювання. Водночас інформуємо, що з метою правової оцінки можливості застосування норм цього закону до ФОП Мінекономіки звернулося до Мін'юсту", - розповів він.

Читайте також:

Як повідомили в проєктному офісі "Дія City", "законодавчих змін у цьому напрямі поки що не планується". Бронюванню підлягають лише спеціалісти в штаті, тобто офіційно оформлені згідно з КЗпП.

За останніми даними IT Ukraine Association, в Україні зараз є 362 тис. айтівців. З них служать орієнтовно 5000, а заброньовано 3,5 тис.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №76, якою регулюються питання бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та воєнного часу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK