У ЗСУ створять новий рід військ: Зеленський підписав відповідний указ

Зеленський доручив створити в ЗСУ Сили безпілотних систем.
У ЗСУ створять новий рід військ: Зеленський підписав відповідний указ
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський доручив створити в Збройних силах України окремий рід сил - Сили безпілотних систем. Про це повідомив глава держави у відеозверненні 6 лютого.

Читайте також:

"Підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил - Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього - це те, що повинне дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, на полі бою. Дрони - безпілотні системи - довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі - це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки - це теж дрони", - розповів президент.

За його словами, зараз є чіткий перелік завдань: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих фахівців у цю сферу. 

Зеленський зазначив, що це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом.

Читайте також:

"І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО", - додав президент.

Раніше ми писали, що Україна нарощує виробництво дронів та боєприпасів, а також освоює нові зразки зброї.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK