Міноборони запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА: як проходитиме навчання

Набір громадян, які бажають служити операторами БПЛА, відбуватиметься через центри рекрутингу української армії.
Міноборони запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА: як проходитиме навчання
Український військовий / facebook.com/MinistryofDefence.UA

Міністерство оборони України в партнерстві з проєктом Victory Drones фонду Dignitas Fund та за підтримки United Help Ukraine запускають проєкт із рекрутингу операторів БПЛА. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Читайте також:

Зазначається, що набір громадян, які бажають служити операторами БПЛА, відбуватиметься через центри рекрутингу української армії.

Стати оператором може будь-хто віком від 18 років навіть без схожого цивільного досвіду. Достатньо звернутися в один із центрів рекрутингу, де допоможуть заповнити заявку й нададуть супровід усього процесу. Прийти та спробувати себе можна вже з повісткою про уточнення даних.

Читайте також:

"Спочатку людина проходить курси онлайн. Якщо результат позитивний, переходить на інший етап. Тут вона вже безпосереднього спілкується з фахівцями Victory Drones, бере на себе зобов'язання після навчання потрапити в Збройні сили і займатися, власне, своєю професійною діяльністю. Зрештою людина вчиться керувати БПЛА на полігонах та оформлюється на контракт. У рекрутингових центрах рекрутери доносять цю інформацію, після чого допомагають на всіх етапах кандидату", - розповів уповноважений представник Міноборони з рекрутингу Олексій Бежевець.

Проєкт Victory Drones буде проводити фахове багатоетапне безкоштовне навчання як онлайн, так і оффлайн, яке в середньому займатиме місяць. На останньому етапі навчання кандидат розпочинає процес оформлення для проходження військової служби за контрактом в обраній військовій частині та направляється на проходження базової загальновійськової підготовки.

Читайте також:

Після підготовки військовослужбовець офіційно підтверджує свої навички оператора БПЛА, отримує відповідний сертифікат та направляється для проходження служби до обраної військової частини за своїм фахом.

"Підготовка не буде обмежуватися лише професійними навичками пілота основних видів БПЛА. Вона включатиме тактичну медицину, психологічну допомогу в стресових ситуаціях та саморегуляцію. Будемо обирати кращих із кращих", - додав керівник підготовки Victory Drones Ігор Борохович.

Раніше ми писали, що проєкт із рекрутингу в ЗСУ зараз налічує понад 3300 актуальних вакансій до всіх родів військ. Останнім часом дуже популярними серед кандидатів були вакансії розвідників та операторів безпілотних систем. При цьому значно зросли запити від підрозділів водіїв, механіків, техніків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK