Бронювання 100% енергетиків, 90% поліцейських та можливість отримати відстрочку через «Дію»: які ще рішення щодо мобілізації ухвалив Кабмін.

На вчорашньому засіданні уряд вніс зміни до Постанови №76.
Бронювання 100% енергетиків, 90% поліцейських та можливість отримати відстрочку через «Дію»: які ще рішення щодо мобілізації ухвалив Кабмін.
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Відповідно до рішення Кабінету міністрів, яке вносить зміну до постанови №76, співробітники підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть бронювати до 100% працівників. Крім того, для критичних підприємств збільшили термін бронювання з 6 місяців до 12 місяців та дозволили бронювати військовозобов'язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки та ТГ-канал міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Зазначається, що зміни до Постанови №76 від 27 січня 2023 року передбачають, зокрема:

  • бронювання 100% працівників підприємствами ОПК, які мають контракти для ЗСУ та інших військових формувань. Працівники можуть бути заброньовані у період дії таких контрактів;
  • бронювання 100% працівників підприємствами електроенергетичного, ядерно-промислового, вугільно-промислового та нафтогазового комплексів та підприємств, що відновлюють або ремонтують зруйновані чи пошкоджені підприємства енергетичного комплексу;
  • бронювання 100% працівників підприємствами, які будують фортифікації, на період дії договору будівництва.

Читайте також:

Крім того, для поліцейських та працівників ДСНС, у разі обґрунтованої необхідності Міністра внутрішніх справ, кількість заброньованих працівників може перевищувати 50%. Тобто забронювати можна буде до 100% працівників, за наявності обґрунтування та окремого погодження Міністра оборони.

З цього приводу міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив у своєму ТГ-каналі, що відповідно до постанови ухвалено узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції .

Також повідомляється, що уряд затвердив механізм бронювання через портал «Дія», який передбачає, що:

  • Міністерства, ОВА будуть вносити до Єдиного переліку Установ (органів влади, підприємств, організацій) підприємства, установи та організації, які відповідно до законодавства мають право бронювати працівників.
  • Керівники або уповноважені особи Установи (органу влади, підприємства, організації) подаватимуться через портал. Дія списки військовозобов'язаних, які потрібно забронювати.
  • Перевірка даних військовозобов'язаних через реєстри проходитиме онлайн. При цьому військовозобов'язаний має бути офіційно працевлаштований, його військово-облікові дані мають перебувати у Реєстрі військовозобов'язаних «Оберіг».
  • У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік на термін дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим. Керівник підприємства або уповноважена особа одержує повідомлення про це в особистому кабінеті на порталі Дія. Дані про бронювання працівника оновляться у резерв+.
  • Людина також може отримати паперове підтвердження бронювання. А також за бажанням подати документи на бронювання у паперовому форматі. Обидві форми подання документів матимуть однакову вагу.

Раніше ми писали про те, що Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, яка автоматично збільшується на три місяці для тих, у кого не минув її термін на 7 травня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK