Україна, ЄС та Литва запустили проєкт для українських фахівців за кордоном: деталі

Українці, які зараз проживають за кордоном, зможуть повернутися й працювати в проєктних командах при українських державних органах.
Україна, ЄС та Литва запустили проєкт для українських фахівців за кордоном: деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Під час Міжнародної конференції з відновлення України URC-2024 було запущено пілотний проєкт Create Ukraine, який створює умови для повернення українських фахівців, що зараз перебувають за кордоном. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Зазначається, що в Берліні відбулося підписання відповідного меморандуму між Міністерством економіки, Благодійним фондом Київської школи економіки KSE Foundation та литовською організацію Central Project Management Agency.

У рамках проєкту українці, які зараз проживають за кордоном, зможуть повернутися й працювати в проєктних командах при українських державних органах. 

Читайте також:

"Нині, за різними підрахунками, у різних країнах світу перебуває до 6,5 мільйонів вимушених мігрантів з України. Ключове, що я хочу сказати українцям за кордоном: в Україні вас чекають, ви тут потрібні. Ваш досвід, навички, які ви здобули в інших країнах цінні для нашого майбутнього. Саме тому ми заохочуємо подаватися на програму Create Ukraine", - прокоментувала перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Проєкт Create Ukraine змодельований за прикладом програми Create Lithuania, яка реалізується в Литві з 2012 року. Участь у програмі беруть фахівці литовського походження з досвідом, набутим на міжнародному рівні. 

Читайте також:

Протягом року учасники програми працюють у публічному секторі у таких сферах, як диджиталізація, електронне урядування, підвищення конкурентоспроможності, бізнес-середовище та вдосконалення державного управління.

Пілотний проєкт розроблено в межах III фази програми EU4Youth, що фінансується Європейським Союзом та Міністерством закордонних справ Литовської Республіки.

Раніше ми писали, що Комітет із міграції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) погодив рішення про виплату грошової допомоги українцям, які після війни повертатимуться з Європи додому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK