Українцям нагадали, що необхідно знати під час вступу до магістратури та аспірантури цього року

Екзаменаційна сесія проходитиме з 24 червня по 15 липня.
Українцям нагадали, що необхідно знати під час вступу до магістратури та аспірантури цього року
ілюстративне фото / testportal.gov.ua

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) нагадав абітурієнтам, що основна екзаменаційна сесія для вступу до магістратури та аспірантури проходитиме з 24 червня по 15 липня. Усі охочі вже отримали запрошення та знають дату, час та місце складання іспитів.

Про це повідомляє прес-служба УЦОЯО.

Зазначається, що початок проведення вступних іспитів під час першої зміни – 10.00, другий – 15.00. Допуск до пункту тестування розпочнуть за 30 хвилин та припинять за 10 хвилин до початку.

У відомстві порекомендували учасникам заздалегідь спланувати маршрут, щоб своєчасно дістатися пункту тестування, та перевірити правильність оформлення екзаменаційного листа. Якщо на ньому немає фото чи підпису представника приймальної комісії, зверніться до приймальної комісії для усунення недоліків.

Читайте також:

Крім того, повідомляється, що для допуску до пункту тестування абітурієнт повинен пред'явити екзаменаційний лист та оригінал документа, на підставі якого він зареєстрований для участі у вступних іспитах (серія (за наявності) та номер якого вказано в екзаменаційному аркуші) / його цифровий аналог у додатку "Дія". Якщо учасник запізниться або при вході до пункту тестування не пред'явить екзаменаційний лист та документ, що засвідчує особу, його не допустять до участі.

Також в УЦОЯО звернули увагу на ряд моментів при проходженні тестування, а саме:

  • У разі технічних несправностей комп'ютера, некоректної роботи програми, виникнення інших нестандартних ситуацій, учасникам потрібно відразу звертатися до інструктора.
  • Під час тестування учасник/учасник має право з дозволу старшого інструктора вийти з аудиторії. Час, який учасник/учасник проведе поза аудиторією, йому/їй не буде додано до часу, відведеного для виконання сертифікаційної роботи.
  • Протягом часу, відведеного для проведення вступних іспитів, учасникам заборонено мати при собі пристрої зчитування, обробки, зберігання, відтворення інформації, а також рукописні та друковані матеріали, які не передбачені порядком проведення тестування.
  • У разі отримання повідомлення про повітряну тривогу під час проведення тестування інструктор аудиторії зупинить роботу над тестом для всіх учасників, при цьому відповіді збережуться, а час, що залишився до завершення тестування, у сервісі зупиниться. Учасники та персонал пункту тестування перейдуть до укриття. Після закінчення тривоги вони повернуться до аудиторії, і учасники продовжать виконувати тестові завдання.
  • Якщо учасник виявив факти порушення процедури проведення тестування, він має право подати заяву про порушення процедури (за бажанням у заяві слід вказати на необхідність проходження тестування під час додаткових сесій) до моменту виходу з пункту тестування.
  • Якщо з поважних причин учасник не зможе взяти участь в основній сесії, він може протягом трьох календарних днів з дня проведення вступних іспитів включно подати заяву про участь у додатковій сесії до регіонального центру оцінювання якості освіти, на території обслуговування якого мав брати участь.

Раніше ми писали про те, що особи, які послідовно здобувають освіту за денною або дуальною формою навчання (наприклад, від бакалавра до магістра), а також докторанти та інтерни мають право на відстрочку від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK