Дефіцит кадрів: що відбувається на ринку фрілансу в Україні

За рік кількість фрілансерів скоротилася у 2,6 раза.
Дефіцит кадрів: що відбувається на ринку фрілансу в Україні
Windows / unsplash.com

Кадровий голод, коли чисельність працездатного населення в Україні знизилася на 40% порівняно з 2021 роком, змінює ситуацію на ринку праці. Зміни торкнулися також сфери фрілансу та онлайн-роботи.

Про це пише "Економічна правда" у статті, присвяченій ситуації на ринку праці.

Читайте також:

Так, у коментарі виданню керівник Freelancehunt Валентин Зюзін розповів, посилаючись на дані дослідження, що дефіцит кадрів зачепив і ринок фрілансу.

За його словами, за останні три місяці реєстрація фрілансерів впала у 2,6 рази порівняно з 2023 роком, а чоловіків зареєструвалося на 20% менше.

Так, згідно з дослідженням Freelancehunt, 29,3% роботодавців турбує нестабільність на ринку праці, зумовлена глобальними економічними коливаннями та політичною ситуацією.

Також серед викликів підприємці виділяють конкуренцію та фінансові проблеми. Значна частина бізнесу планує поповнювати команди за допомогою фрілансерів, у тому числі фахівців з веб-розробки (46,3%), просування (45,6%) та дизайну (43%).

«Більшість спеціалізацій у цій ніші пов'язана з інформаційними технологіями. Частково зросла пропозиція з боку фрілансерів щодо вузькопрофільних спеціалізацій на фрілансі за останні три місяці порівняно з аналогічним періодом 2023 року», – наголосили у Freelancehunt.

інфографіка
інфографіка / freelancehunt

інфографіка
інфографіка / freelancehunt

Раніше ми писали про те, що кількість айтішників, які залишають Україну, зростає.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK