Влада візьметься за фінансову грамотність бізнесу та населення: деталі

В Україні розробили Національну стратегію до 2030 року.
Влада візьметься за фінансову грамотність бізнесу та населення: деталі
ілюстративне фото / Соцсети

В Україні затверджено Національну стратегію розвитку фінансової грамотності до 2030 року. Вона покликана покращити доступ до фінансових інструментів та можливість бізнесу залучати зовнішнє фінансування.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки

Зазначається, що ініціатором розробки цього документа є Нацбанк, а до міжвідомчої робочої групи приєдналися представники Мінекономіки, МОН, Мінцифри, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Офіс розвитку підприємництва та експорту.

«Необхідність ухвалення фінансових рішень в умовах невизначеності та швидких змін, сучасні складні фінансові продукти, стрімкий прогрес цифровізації фінансового ринку, зростання випадків шахрайства обумовлюють необхідність об'єднання зусиль багатьох сторін та розвитку екосистеми фінансової грамотності в Україні. Це дозволить не лише підвищити рівень фінансової грамотності, а й поглибити фінансову інклюзію населення України. Системна та злагоджена робота сприятиме посиленню фінансової стійкості українців, придбанню навичок ефективного управління особистими, спорідненими фінансами та фінансами бізнесу за будь-яких умов», – зазначив голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

Також повідомляється, що впровадження Стратегії забезпечить масштабування заходів щодо підвищення фінансової обізнаності та охоплення різних цільових груп. Якщо у попередні роки у фокусі уваги були діти та молодь – українці з низьким рівнем фінансової грамотності, то при реалізації нової Стратегії фінансової грамотності додатковий акцент робитиметься на роботі з підприємцями та дорослим населенням, зокрема з ветеранами, внутрішньо переміщеними особами та людьми старшого. віку.

«Мінекономіки долучилося до розроблення Національної стратегії розвитку фінансової грамотності до 2030 року з акцентом на підвищення фінансової обізнаності підприємців та всіх, хто прагне відкрити власну справу. Розвиток підприємництва — головний фокус уваги Міністерства, тому всі заходи в рамках Стратегії сприятимуть підвищенню знань підприємців, зокрема про державні програми підтримки бізнесу — від грантових програм у рамках роботи до програми «Доступні кредити 5-7-9», розвитку індустріальних парків. та інших. програм у рамках економічної політики «Зроблено в Україні», – наголосила міністр економіки Юлія Свириденко.

Повідомляється, що реалізація Стратегії буде здійснюватися за п'ятьма стратегічними цілями:

  • Якісна базова фінансова освіта
  • Відповідальне фінансове життя
  • Фінансово обізнані підприємці
  • Просунута цифрова фінансова грамотність
  • Сприятлива екосистема у розвиток фінансової грамотності

Раніше ми писали про те, що Біла книга допоможе бізнесу та українцям адаптуватися до регулювання штучного інтелекту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK