Як росли зарплати останніми роками, і що буде далі

Сьогодні для українців прийнятною оплатою праці було б 32,5 тисячі гривень на місяць.
Як росли зарплати останніми роками, і що буде далі
CardMapr.nl / unsplash.com

У першому кварталі цього року середня зарплата в Україні складає 18,9 тис. грн. на місяць. Це на 22,5% більше, ніж було у першому кварталі 2023 року. Два роки тому українці, в середньому, заробляли 14,6 тис. грн.

Про це пише «OBOZ.UA», аналізуючи дані статистики та прогнози Кабміну.

Читайте також:

Видання зазначає, що якщо рахувати зарплати в доларах, то виявиться, що до рівня 2020 року Україна має дійти лише цього року. Повідомляється, що 2020-го українці в середньому заробляли 526 доларів, то вже 2022-го цей показник впав до 459 доларів. 2023-го відбулося значне зростання зарплат, проте через девальвацію середній розмір у доларовому еквіваленті становив за підсумками року всього 489 доларів.

При цьому, на думку видання, у 2024 році, якщо прогнози щодо середньої зарплати та курсу долара, закладені до бюджету на цей рік, реалізуються, середня зарплата досягне 536 доларів, що навіть за умов девальвації гривні до 45 грн/$ означатиме зростання оплати праці.

Видання прогнозує, що середня зарплата в доларах наступного року може становити 542 долари, а в 2026 досягти позначки 606 доларів. А з урахуванням того, що в бюджетній декларації з 2026 по 2027 рік не очікується девальвації гривні, середній розмір зарплат через три роки може досягти вже 700 доларів.

При цьому повідомляється, за даними опитування 4Service Group, середній рівень зарплати, який задовольнив би зараз українців, становить 32 404 грн на місяць, що на 75% перевищує фактичну їхню середню зарплату в 18 464 грн. Крім того, 63% опитаних працівників заявило про наміри звільнитися та шукати кращу роботу протягом найближчих шести місяців.

інфографіка
інфографіка / obozrevatel.com

інфографіка
інфографіка / obozrevatel.com

Раніше ми писали про те, що український бізнес через дефіцит кадрів мусить збільшувати зарплату своїм співробітникам.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK