У Міносвіти розповіли, скільки українських шкіл готові до зими

Деякі навчальні заклади можуть закінчити навчальний рік достроково.
У Міносвіти розповіли, скільки українських шкіл готові до зими
Feliphe Schiarolli / unsplash.com

У понад 50% українських шкіл є генератори та котельні. При цьому школи, які не можуть з об'єктивних причин організувати офлайн-навчання, будуть змушені переходити на синхронний формат.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на слова заступника міністра освіти та науки Андрія Сташківа в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Ситуація в різних регіонах різна. У нас є школи, які мають генератори і можуть навчатися при відключенні електрики. Вони зможуть забезпечити теплом, оскільки мають власні котельні. Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, понад 50%. Це охначає, що ці школи навіть при відключенні електроенергії навчатимуться у очному форматі, якщо у них є укриття та дозволяє ситуація з безпекою", – заявив Андрій Сташків.

У той же час, за його словами, через різні умови деякі школи, які не можуть з об'єктивних причин організувати офлайн-навчання, будуть змушені переходити на синхронний формат, коли вчитель дає завдання учням, а потім перевіряє, як вони оволоділи матеріалом.

Заступник міністра нагадав, що навчальний рік традиційно розпочнеться на початку вересня, а ось дату його завершення кожна школа визначатиме самостійно з огляду на виконання навчальної програми.

"Школа може закінчувати навчальний рік не обов'язково 30 червня, а умовно 30 травня, якщо виконали навчальну програму, і розпочинати канікули. Тому це не означає, що всі школи навчатимуться до 30 червня. Це означає, що школи можуть до 30 червня продовжувати навчальний рік, якщо це їм потрібно", – пояснив чиновник.

Раніше ми писали про те, що в установах загальної середньої освіти тривалість 2024/2025 навчального року визначено з 2 вересня 2024 року до 30 червня 2025 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK