У Мініфраструктури розповіли про деталі нового наказу, який спрощує бронювання для перевізників

Вже 170 компаній, що займаються перевезеннями, набули статусу критично важливих.
У Мініфраструктури розповіли про деталі нового наказу, який спрощує бронювання для перевізників
Karsten Winegeart / unsplash.com

Підприємство, яке займається перевезеннями та відповідає критеріям, представляє пакет документів до Мінінфраструктури та отримує статус критично важливого, а отже, має можливість у «Дії» забронювати співробітників.

Про це повідомляє заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

За його словами, міністерство вже своїм наказом визнало критично важливим близько 170 компаній-перевізників, а ще близько 80 – невдовзі також отримають такий статус.

Читайте також:

Чиновник також розповів про важливі зміни, про які слід знати перевізникам, а саме:

  • Щоб отримати статус критично важливого підприємства, слід відповідати двом критеріям із семи. Раніше треба було три. Завдяки змінам до 76-ї постанови Кабміну бізнесу легше подати пакет документів. Наприклад, слід мати відповідну ліцензію та не мати податкової заборгованості.
  • Внесено зміну до Наказу № 303 Міністерства. Наказ підписано та буде опубліковано після реєстрації в Мін'юсті (очікуємо наступного тижня). Якщо ж перевізник має всі підстави для визнання критичним без необхідності чекати на оновлений наказ, то може подаватися вже зараз.

Серед ключових змін у наказі Сергій Деркач назвав:

  1. Розширення переліку підприємств, які можуть подаватись із визнаннями критичними. Йдеться про перевізників, які виконують нерегулярні перевезення та автостанції.
  2. Можливість надається компаніям, які виконували перевезення не лише у 2022 році, а й тим, хто розпочав діяльність у 2023 та 2024 роках.
  3. Скасування необхідності підтверджувати оформлення трудових відносин із працівниками за 180 днів до подання документів. Ми розуміємо, що в умовах дефіциту кадрів компанії наймають нових працівників, тож чекати 180 днів – це невиправдано.

Заступник міністра наголосив, що всі зміни набудуть чинності після реєстрації акта Міністерством юстиції, отже подавати пакети документів до Мінінфраструктури з урахуванням цих змін можна лише після набрання чинності оновленим наказом.

Він також нагадав, що жоден ФОП, не лише перевізники, а, наприклад, аграрії чи будівельники, не можуть набути статусу критичного, оскільки це суперечить чинному закону. А для зміни ситуації потрібно внести доповнення до закону, які дозволять бронювати не лише "підприємства, установи, організації".

Раніше ми писали про те, що за тиждень з того часу, як у "Дії" ввели електронне бронювання працівників, ним скористалося вже 55 тисяч осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK