Мобілізація: озвучено цифру українців, що «пішли в підпілля»

До кінця вересня ситуація з дефіцитом кадрів у бізнесу може сягнути критичної точки.
Мобілізація: озвучено цифру українців, що «пішли в підпілля»
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Майже 800 тисяч військовозобов'язаних українських чоловіків "пішли у підпілля", змінивши фактичну адресу проживання та влаштувавшись на роботу із "чорною" зарплатою.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на слова народного депутата та голови парламентського комітету з економічного розвитку Дмитра Наталухи.

Читайте також:

Зазначається, що, за словами нардепа, з початку повномасштабного російського вторгнення через мобілізацію та міграцію українців закордон українські компанії втратили від 10% до 20% працівників.

"Все більше підприємств закриватимуться просто тому, що не матимуть достатньо ресурсів для продовження роботи", - заявив Дмитро Наталуха.

Також повідомляється, що, на його думку, така ситуація посилюватиметься тим, що ТЦК націлюватиметься на офіційно працюючих працівників промислових компаній і до кінця вересня ситуація може досягти критичної точки.

"Ви можете мобілізувати один мільйон людей, але якщо у вас немає ресурсів, щоб їх озброїти, то в цьому немає сенсу. Армія буде беззахисною, якщо економіка впаде", - заявив народний депутат.

Раніше ми писали про те, що з 18 травня по 16 липня 2024 року свої дані оновили понад 4,6 млн військовозобов'язаних українців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK