Наступного тижня ЄС вперше обговорить відправку військових інструкторів до України

Вони мають допомогти в навчанні 150 тисяч нових мобілізованих українців.
Наступного тижня ЄС вперше обговорить відправку військових інструкторів до України
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Наступного тижня міністри закордонних справ та оборони 27 країн-членів ЄС уперше обговорять відправку військових інструкторів до України для тренування солдатів ЗСУ. Остаточне рішення має бути ухвалене не пізніше листопада.

Про це повідомляє WELT AM SONNTAG.

Читайте також:

Зазначається, що голова військового штабу ЄС (EUMS), голландський генерал Міхель ван дер Лаан, кілька тижнів тому вже висловився у країні на користь навчання українських солдатів на місцях. Це важливо, оскільки ван дер Лаан також очолює нинішню навчальну місію в Україні як командувач.

Також повідомляється, що основою обговорень наступного тижня стане конфіденційний документ Європейської служби зовнішніх дій (ЄСВД) у Брюсселі. Він має назву «Стратегічний огляд навчальної місії ЄС в Україні». У документі, отриманому виданням, йдеться, що в результаті травневої мобілізації  Київ чекає до 150 тисяч нових призовників, а також буде створено десять нових піхотних бригад.

При цьому наголошується, що Брюссель також аналізує ризики такої операції. Зокрема, ЄСВД критикує, наприклад, відсутність реалізму у навчанні українських солдатів на території ЄС, яке багато в чому ґрунтується на західних стандартах у мирний час. Тому українським солдатам часто доводилося проходити навчання знову після повернення («тренуйся під час бою»). Крім того, за нинішніх умов навчання українські солдати будуть відсутні надто довго, не зможуть бути розгорнуті досить швидко, у разі потреби, і часто матимуть занадто мало знань про типи радянської зброї, яка найчастіше використовується Україною.

Крім того, як пише видання, під час навчання на території України загальна ситуація із погрозами для солдатів ЄС є «критичною». "Той факт, що Росія може досягти будь-якої частини України за допомогою балістичних ракет і безпілотників, призведе до найвищого рівня загрози для військовослужбовців ЄС", - аналізує дипломатична служба ЄС.

Раніше ми писали про те, що Генеральний штаб Збройних сил України розробив пропозиції, згідно з якими командири військових частин можуть закликати чоловіків, які бажають проходити військову службу, без участі ТЦК та СП.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK