Жінки в Україні зможуть освоїти важливу професію: на кого навчатимуть

В Україні стартує пілотний проєкт із підготовки водійок вантажівок.
Жінки в Україні зможуть освоїти важливу професію: на кого навчатимуть
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні стартує пілотний проєкт із підготовки водійок вантажівок для подальшого працевлаштування. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також:

Зазначається, що проєкт має на меті утвердження гендерної рівності професій та задоволення потреби на ринку праці у водіях-далекобійниках завдяки залученню до професії жінок.

У межах ініціативи заплановано навчання 100 жінок, які після завершення курсу отримають необхідну кваліфікацію та водійське посвідчення категорії "С" або "СЕ".

У межах проєкту заплановано працевлаштування 80 випускниць у компаніях, що активно долучаються до проєкту. Наразі щонайменше 10 компаній, що займаються перевезеннями, уже висловили готовність підтримати ініціативу та надати робочі місця для нових водійок вантажівок.

Читайте також:

"Через повномасштабне вторгнення дефіцит водіїв вантажного транспорту на приватних підприємствах сягає близько 30%. Разом із тим це одна з надзвичайно важливих професій як для доставки стратегічно важливих вантажів, так і для роботи економіки в цілому, адже логістика орієнтується саме на автомобільний транспорт", - заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Наразі географія проєкту охоплює Київ, Тернопіль, Рівне та Хмельницький.

Читайте також:

Учасниць проєкту очікує: 

  1. Безоплатна можливість набути фахових навичок водіння вантажівки. 
  2. Гарантоване працевлаштування для випускниць в приватних компаніях, які спеціалізуються на вантажних перевезеннях.
  3. Менторський супровід протягом усього проєкту від команди професіоналів.
  4. Допомога з адаптацією на новому робочому місці.

Раніше ми писали, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Представництво ООН "Жінки в Україні" домовились про реалізацію проєкту з навчання жінок-водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK