Бізнес закликав владу нарешті визначитися з економічним бронюванням від мобілізації: деталі

Воно має стати додатковим інструментом для чинної системи бронювання критично важливих підприємств.
Бізнес закликав владу нарешті визначитися з економічним бронюванням від мобілізації: деталі
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Шість бізнес-об'єднань закликають Верховну Раду та Кабінет Міністрів прийняти механізм "економічного бронювання" та зробити його правила чіткими, зрозумілими та стабільними.

Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на спільну заяву бізнес-асоціацій України.

Читайте також:

Наголошується, що бізнес виступає за підтримку механізму "економічного бронювання", що дозволить бронювати працівників ширшому колу підприємств.

"Стабільна робота бізнесу - це робочі місця та сплата податків до бюджету країни, що є єдиним джерелом фінансування Збройних сил України", - наголосили у заяві.

Також повідомляється, що бізнес-спільноти наполягають на тому, що "економічне бронювання" має стати додатковим інструментом для чинної системи бронювання критично важливих підприємств. На думку бізнесу, скасування діючої системи на користь нової може зупинити ключові процеси у критичних секторах та негативно вплинути на економіку країни.

Крім того, бізнес-асоціації закликають керівництво країни зробити чіткі, зрозумілі та стабільні правила бронювання.

"Часті зміни кожні три місяці створюють невизначеність для бізнесу, впливаючи на стабільність бізнес-процесів на критичних виробництвах та сервісах", - наголосили у зверненні.

Видання повідомляє, що спільна заява була сформована спілкою Diia.City United, Спілкою українських підприємців – СУП, Федерацією роботодавців України, Торгово-промисловою палатою України / Ukrainian CCI, CEO Club Ukraine.

Раніше ми писали про те, що Міністерство економіки України працює над запровадженням економічного бронювання від мобілізації, де одним із критеріїв може стати рівень заробітної плати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK