Канцлер Німеччини хоче усунути бюрократичні перешкоди для працевлаштування українських біженців

Нині працюють лише 200 тисяч українців із понад мільйона прибулих.
Канцлер Німеччини хоче усунути бюрократичні перешкоди для працевлаштування українських біженців
Maryan Ivasyk / unsplash.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає сотні тисяч українців влаштуватися на роботу у Німеччині. На його думку, українські біженці, яких підтримує німецький уряд, мають працювати. При цьому існує низка бюрократичних перешкод, що заважають працевлаштуванню.

Про це повідомляє Sueddeutsche Zeitung.

Читайте також:

Видання зазначає, що завдяки програмі федерального уряду кількість українців, що вже працюють, зросла до понад 200 тисяч.

«Але додалося ще кілька сотень тисяч нових біженців. Прийнятно, якщо ви не можете одразу розпочати роботу, на яку маєте право, або спочатку можете працювати лише неповний робочий день», - сказав Олаф Шольц.

За його словами, такі правила діють в інших країнах і повинні також застосовуватися у Німеччині, а відповідні сертифікати, які дозволяють працювати українцям, можна буде отримати і пізніше.

Також повідомляється, що федеральний канцлер поклав відповідальність за працевлаштування українців на федеральні землі та роботодавців.

«У федеральних землях існує дуже багато паралельних органів щодо визнання професійних ступенів та кваліфікацій. Ми дуже намагаємось скоротити кількість органів із визнання. Не може бути й так, щоб із 2000 українських лікарів, які хотіли працювати в Німеччині, дозвіл отримали лише 120», – наголосив Шольц.

Видання зазначає, що у Німеччині триває дискусія про те, що значна частина українських біженців, допущених до Німеччини, замість роботи отримує громадянську допомогу. А з моменту початку російської агресії у лютому 2022 року станом на липень 2024 року понад мільйон українців прибули до Німеччини.

Раніше ми писали про те, що, за даними Євростату, станом на кінець травня країною ЄС, яка прийняла найбільшу кількість біженців з України, була Німеччина (1 332 515 осіб або 31,3% від загальної кількості країн ЄС).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK