Перекваліфікація українців: ваучери на навчання стануть повністю цифровими

Українці зможуть отримати ваучери для навчання в електронному форматі через портал "Дія".
Перекваліфікація українців: ваучери на навчання стануть повністю цифровими
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Ваучери на навчання від Державної служби зайнятості будуть повністю цифровізовані та доступні через портал "Дія". Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

Це рішення спрямоване на спрощення процесу перенавчання та підвищення кваліфікації для ветеранів, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та громадян віком від 45 років. 

Держава надасть можливість отримати ваучер вартістю 30 тисяч гривень для здобуття нової спеціальності або підвищення професійного рівня. Послугу можна буде повністю отримати онлайн.

Читайте також:

"Ми починаємо роботу з цифровізації ваучерів і пропрацьовуємо концепт. У 2023 році було видано 18 025 ваучерів на навчання. З тих, хто пройшов навчання, 45% знайшли роботу за новою спеціальністю. Завдяки цифровізації ми плануємо вдвічі збільшити як кількість виданих ваучерів, так і кількість працевлаштованих осіб у 2025 році", - зазначила Свириденко.

Як пояснили в Мінекономіки, процес стане значно простішим та швидшим: більше не потрібно буде заповнювати паперові документи чи відвідувати територіальне відділення служби зайнятості. Заявку можна буде подати онлайн через портал "Дія". 

Читайте також:

Ваучер у вигляді електронної картки з сумою 30 тисяч гривень буде доступний для оплати навчання. Громадянин зможе обрати навчальний заклад із запропонованого переліку в додатку та оплатити навчання.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року вже 15,6 тис. українців отримали ваучер на навчання за державні кошти та зможуть опанувати нову професію чи спеціальність або підвищити свій професійний рівень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK