Зарплати глав держав: хто заробляє найбільше, і як на їхньому фоні виглядають доходи Зеленського

Офіційно річну зарплату понад мільйон доларів отримує лише прем'єр Сінгапуру.
Зарплати глав держав: хто заробляє найбільше, і як на їхньому фоні виглядають доходи Зеленського
Ibrahim Rifath / unsplash.com

За рівнем доходів серед нинішніх світових лідерів є лише один мільйонер – прем'єр-міністр Сінгапуру Лоуренс Вонг, річна зарплата якого становить майже $1,7 млн. Другу позицію займає президент Швейцарії Віола Амхерд, чиї заробітки становлять понад $570 000 на рік.

Про це пише LIGA.net із посиланням на дані PoliticalSalaries.com.

Читайте також:

Видання зазначає, що більшість інших високооплачуваних політичних лідерів світу представляють англомовні країни, зокрема, президент США Джо Байден, який заробляє $400 000 на рік. Однак станом на 30 вересня 2024 року це менше, ніж заробляє прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз ($419 189), але більше, ніж прем'єр-міністри Нової Зеландії та Канади, Крістофер Лаксон ($313 929) та Джастін Трюдо ($30058) . При цьому найменшу заробітну плату серед десятки отримує канцлер Німеччини Олаф Шольц - $296 796, далі (прем'єр-міністр) Ірландії Саймон Гарріс - $270 458 і прем'єр Данії Метт Фредеріксен - $262 588.

Також повідомляється, що якщо розглядати зарплати лідерів щодо економічного стану їхніх країн, то президент Кенії Вільям Рутто є найбільш високооплачуваним, заробляє майже 2000% ВВП на душу населення своєї країни у 2023 році. Його зарплата $126 000 різко контрастує з ВВП на душу населення Кенії, який становить близько $6 300 на рік.

Незважаючи на те, що Україна та Володимир Зеленський не включені до даних PoliticalSalaries, видання підрахувало, що на фоні світових лідерів зарплата президента України Володимира Зеленського виглядає досить скромно. За поточним курсом долара, його річний дохід становить приблизно $8100 без вирахування податків, військового збору тощо, що у 211 разів менше, ніж у сінгапурського прем'єра.

інфографіка
інфографіка / Liga.net

Раніше ми писали про те, що у липні найбільшу зарплату серед членів Кабінету Міністрів отримала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина – 135 546 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK