Екс-секретар РНБО запропонував відправити на фронт чиновників

Їм на зміну мають прийти ветерани та жінки.
Екс-секретар РНБО запропонував відправити на фронт чиновників
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Екс-секретар РНБО, а нині перший віце-президент НАН України Володимир Горбулін запропонував відправляти на фронт чиновників, а на держслужбу брати лише тих, хто відслужив у збройних силах.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

Читайте також:

Зокрема, вчений розкритикував ідею економічного бронювання та запропонував залучати на держслужбу лише тих, хто має військовий досвід.

«Головний принцип – справедливість. Жодної легалізації відкупів від виконання громадянського обов'язку захищати державу – у вигляді неприпустимих законів на кшталт «економічного бронювання». Водночас потрібний закон про неможливість перебування на державній службі без військового досвіду, наприклад, з 2027 року. Чиновники повинні поступово пройти через фронт, їхня заміна, як і заміна здатної до фронту молоді на підприємствах, має відбуватися за рахунок ветеранів та жінок. Все це має бути закріплене рішеннями Ставки Верховного Головнокомандувача – відновить мотивацію суспільства та об'єднає його у складний момент, який зараз переживає Україна», – наголосив Володимир Горбулін.

Раніше ми писали про те, що уряд ухвалив постанову, що дозволяє військовим частинам без участі ТЦК та СП мобілізувати резервістів та військовозобов'язаних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK