Українцям хочуть розширити можливості отримання ваучерів на навчання: деталі нового законопроекту

Програмою перепідготовки та підвищення кваліфікації вже скористалися понад 20 тисяч громадян на загальну суму понад 220 млн грн.
Українцям хочуть розширити можливості отримання ваучерів на навчання: деталі нового законопроекту
Kenny Eliason / unsplash.com

Більше українців зможуть отримати ваучери на перепідготовку та підвищення кваліфікацій. Мінекономіки розробило законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання", який Кабмін затвердив на засіданні 15 жовтня.

Про це повідомляє пресс-служба Мінекономіки.

Читайте також:

Зазначається, що, за словами заступника міністра економіки Тетяни Бережної, розширення категорій громадян, які зможуть скористатися ваучерами на навчання, підвищить конкурентоспроможність на ринку праці та стимулюватиме працевлаштування більшої кількості кваліфікованих працівників.

«З початку цього року ваучерами на навчання скористалися вже понад 20 тисяч громадян на загальну суму понад 220 млн грн. Це більше, ніж за минулий рік. Зокрема, найбільший попит ми спостерігаємо за такими професіями, як кухар, водій, медичні професії», — розповіла Тетяна Бережна.

Також повідомляється про те, хто зможе отримати ваучери на навчання згідно з новим законопроектом, а саме:

  • учасники бойових дій, незалежно від дня звільнення з військової служби;
  • внутрішньо переміщені особи (без вимоги щодо відсутності відповідної роботи);
  • особи з інвалідністю (без вимоги щодо відсутності відповідної роботи);
  • громадяни віком від 35 років, які мають страховий стаж не менше 10 років. Нагадаємо, наразі діє обмеження на отримання ваучерів для людей віком понад 45 років зі страховим стажем менше 15 років.

Зазначається, що, крім того, безробітні, які проходять професійне навчання, зможуть отримувати матеріальну допомогу на період такого навчання. Її розмір та порядок надання має визначити Кабінет Міністрів. Вони також зможуть присвоїти/підтвердити професійні кваліфікації в акредитованих кваліфікаційних центрах із компенсацією витрат на проживання та проїзд.

Раніше ми писали про те, що можливість отримати нову спеціальність, яка традиційно вважається чоловічою, розглядають 45% жінок, а готові працювати після досягнення пенсійного віку 73% українців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK