У РФ фіксують рекордний дефіцит кадрів

Найбільш гостро брак працівників відчувається на обробних підприємствах.
У РФ фіксують рекордний дефіцит кадрів
Pavel Neznanov / unsplash.com

Забезпеченість кадрами в РФ у третьому кварталі 2024 ще раз оновила мінімум за всю історію спостережень. Такі дані були отримані в результаті моніторингу 13330 російських підприємств і компаній.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на дані російського центробанку.

Читайте також:

Зазначається, що найгостріший дефіцит кадрів продовжують відчувати російські обробні підприємства, які виробляють продукцію інвестиційного та споживчого призначення.

Повідомляється, що кількість підприємств, які зазнають дефіциту кадрів, продовжила збільшуватися, і поки незрозуміло, що може переламати цей тренд, особливо враховуючи рішення збільшити чисельність військовослужбовців.

"Посилення нестачі людей на підприємствах і надалі транслюватиметься в зростання зарплат і цін, поки дозволяють прибутки (вони ще високі)... у певний момент компанії можуть почати скорочувати виробництво, не в змозі підтримувати його за рахунок кількості співробітників, що зменшується", - зазначають російські аналітики.

Крім того, зазначається, що завантаження потужностей російських підприємств у третьому кварталі символічно знизилося до 80,4%, що близько до рекордного значення (80,7% наприкінці 2023 року).

Раніше ми писали про те, що кадровий голод змушує російський уряд дозволити росіянкам працювати на копальнях і шахтах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK