УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Тарасюк Валерій

Тарасюк Валерій
Wikipedia.org
Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКУ)

Дата народження: 31.08.1976

Де народився: смт Казанка, Миколаївська обл.

Сімейний статус: одружений, виховує сина.

Де вчився:

1998 року Валерій Тарасюк здобув освіту в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю міжнародне право.

Де працював:

2006-2014 рр. – директор юридичного департаменту, віце-президент ТОВ «ВС Енерджі Інтернешинал Україна».

2014-2016 рр. – директор департаменту судового провадження Міністерства юстиції України, член НКРЕКУ.

У політиці:

2019-2022 рр. - голова НКРЕКУ.

У березні 2024 р. знову призначений головою НКРЕКУ.

Державний службовець 2 рангу.

Статки:

Згідно з офіційною декларацією 2020 року Валерій Тарасюк володіє: 10% ТОВ «Метал Інвест», 100% ТОВ «ЕФ енд ЕМ Україна», що належить кіпрській компанії Deelack Investmets Limited.

У декларації за 2018 рік також декларував частку в Deelack Investmets Limited у розмірі 10%. Deelack Investmets Limited володіє в Україні 9,16% акцій ПАТ "Трест Київелектромонтаж".

Мав корпоративні права в юридичній фірмі «Тарасюк і Партнери», а також був співвласником ТОВ ЮФ «Правова Ліга».

Зв'язки та скандали:

Артем Тарасюк, брат. Очолює ТОВ «ЕФ енд ЕМ Україна», в управлінні якого знаходяться акції Валерія Тарасюка.

Михайло Спектор, бізнес-партнер. Один із бенефіціарів VS Energy, яку пов'язують в Україні з Ігорем та Коломойським та Віктором Пінчуком, а в РФ із Олександром Бабаковим. Співвласник Forbes & Manhattan нині ТОВ "ЕФ енд ЕМ Україна".

Сергій Лещенко, український політик та екс-журналіст, нині заступник голови наглядової ради АТ "Укрзалізниця". Під час виборів до Верховної Ради у 2019 році Валерій Тарасюк був спонсором його виборчої кампанії.

У 2015 р. народними депутатами міжфракційного об'єднання «Самооборона Майдану» звинувачувався у зв'язках з російським бізнесом зокрема з депутатом держдуми Олександром Бабаковим, співвласником десятка обласних енергокомпаній та низкою інших об'єктів на території України. Його інтереси в країні представляла компанія VS energy, де віце-президентом працював Валерій Тарасюк, а його бізнес-партнер Михайло Спектор, є співвласником компанії.

2020 року Тарасюк звернувся до Енергетичної Спільноти із заявою про тиск у тодішньому протистоянні НКРЕКУ та ДТЕК з боку депутатів від фракції «Батьківщина» — Олексія Кучеренка, Валентина Наливайченка та Михайла Волинця.

У 2020 році НАЗК розпочало розслідування можливого конфлікту інтересів Валерія Тарасюка через бізнес його родини, пов'язаний із постачанням електроенергії.

У березні 2024 року правоохоронці проводили обшуки у компанії ТОВ "Компанія Метал-Інвест", пов'язаної з Валерієм Тарасюком. Про це свідчать одразу кілька судових ухвал, винесених Сосновським райсудом м. Черкас у лютому поточного року в рамках кримінального провадження №12020256010000824.

У березні 2024 року ЗМІ писали, що афілійована до керівника НКРЕКУ компанія будує Дністровську ГАЕС понад 40 млрд з бюджету.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK