УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Андрієвський Дмитро

Андрієвський Дмитро
Wikipedia.org
Український державний та політичний діяч, підприємець.

Дата народження: 06.01.1967

Де народився: селище Ольга Приморського краю (РРФСР). З 1987 року проживає в Україні.

Сімейний статус: Одружений. Виховує трьох дітей.

Захоплення: Захоплюється колекціонуванням живопису та фотографій.

Де вчився:

Дмитро Андрієвський у 1992 році закінчив Київський політехнічний інститут, факультет гірничої електромеханіки (отримав диплом інженера з енергопостачання). У 2005-му захистив диплом з відзнакою магістра держуправління Національної академії державного управління при президентові України.

Де працював:

1992 рік – інженер-технолог на Київському заводі реле та автоматики.

У 1992-1996 pp. обіймав керівні посади у господарських структурах, які здійснювали науково-виробничу діяльність.

1996-2001 рр. – голова представництва Франклін Груп, Лтд (Великобританія) в Україні.

2001-2007 рр. - віце-президент, а з 2004-го президент ТОВ "Концерн Київпідземдорбуд", який спеціалізується на будівництві та реконструкції інженерних мереж.

2008-2012 рр. очолював раду директорів ТОВ "Інтеко-Холдінг".

У політиці:

У 2002-2008 р.р. – депутат Київради IV-V скликань від блоку «Наша Україна». У V скликанні Дмитро Андрієвський очолював фракцію "Наша Україна".

У 2008-2012 рр. – депутат Київради VI скликання від Блоку Віталія Кличка. Після виключення із фракції залишався позафракційним, був членом постійної комісії з питань сім'ї, молоді та спорту.

2012-2014 рр. - народний депутат України VII скликання від партії Батьківщина (був обраний за одномандатним виборчим округом №222, м. Київ). Заступник голови комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики. Член спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

2014-2019 рр. – народний депутат України VIII скликання від партії Блок Петра Порошенка (був обраний по одномандатному виборчому округу №222, м. Київ).

Нагороджений:

Орден «За заслуги» (Україна) ІІІ ступеня (2005)

Орден «За заслуги» (Україна) ІІ ступеня (2017).

Статки:

(згідно з офіційною декларацією)

86 картин Рєпіна, Бакста, Айвазовського та інших відомих художників. Вартість картин у декларації не вказана;

7 швейцарських годинників. Вартість годинників не вказана.

14 земельних ділянок загальною площею 317 172 квадратних метрів або 32 гектари.

3 будинки загальною площею 714 квадратних метрів.

Інша нерухомість (офіси, квартири, гаражі) площею 1010 кв.

Автомобілі Bentley Continental, Lexus LX 570, Mercedes-Benz GLS500 4matic.

Акції ВАТ "Акціонерне товариство "Київводоканал", ВАТ "Спеціалізоване управління підземних робіт", ВАТ "Український професійний банк".

Кіпрський офшор Restima Construction Limited.

Зв'язки та скандали:

Кириченко Катерина, друга дружина (була одружена з відомим телеведучим Романом Скрипіним). Працювала помічницею у народних депутатів Дмитра Андрієвського (7 та 8 скликання), Андрія Шевченка (5 та 6 скликання), Олега Рибачука (4 скликання), Олександра Морозова (4 скликання). З 2020 року депутат Київради від партії УДАР по 12 округу, секретар комісії Київської міської ради з житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

ZIM Capital Group, компанія, яку пов'язують із Дмитром Андрієвським у контексті скандальних забудов Пущі-Водиці та Феофанії.

У серпні 2010-го Дмитра Андрієвського виключили з фракції Блок Віталія Кличка у Київраді. Причиною виключення стало його голосування всупереч рішенням фракції не брати участь у засіданні Київради, на якому було прийнято рішення звернутися до парламенту з проханням внести зміни до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", згідно з яким Київрада могла самостійно вирішувати долю районних адміністрацій столиці.

У вересні 2013-го київська міська організація «Батьківщини» звернулася до керівництва фракції у парламенті з вимогою виключити Дмитра Андрієвського із фракції за голосування за законопроект №2563-1 про зняття заборони на передачу землі з державної у приватну власність за відсутності затверджених планів зонування території.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK