УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Богомолець Ольга

Богомолець Ольга
Wikipedia.org
Лікар-дерматолог, політик

Дата народження: 22.03.1966

Де народилася: у Києві, у родині медиків.

Сімейний статус: одружена, виховує 4 дітей.

Захоплення:

Заснувала у Києві арт-хол Kairos, де проходять виставки сучасних художників та фотографів.

Організатор виставок українських домашніх ікон, яких у її колекції налічується понад 5000 екземплярів.

Заснувала історико-культурний комплекс "Замок Радомисль" у місті Радомишлі (Житомирська область, Україна). Комплекс включає Музей української домашньої ікони.

Де навчалася:

1989 року Богомолець Ольга закінчила з відзнакою Київський медичний інститут ім. О. О. Богомольця за спеціальністю "Лікувальна справа". З 1989 до 1991 року проходила клінічну ординатуру в Українському державному інституті удосконалення лікарів. У 1993-1994 роках навчалася у США у Пенсільванському медичному університеті (Філадельфія, США), де пройшла курс екологічної дерматології, та Інституті дерматопатології Бернарда Аккермана (The Ackerman Academy of Dermatopathology).

2003 року в Національному медичному університеті ім. О. О. Богомольця здобула ступінь доктора медичних наук за спеціальністю "Шкірні та венеричні хвороби".

У грудні 2014 року пройшла курси Української військово-медичної академії Міністерства оборони України "Актуальні питання організації медичного забезпечення військ".

Де працювала:

1989-1991 – клінічний ординатор, лікар-дерматолог Київського міського шкірно-венерологічного диспансеру.

1991-1995 – старший науковий співробітник лабораторії радіаційної патології МОЗ України.

1992-1994 – консультант-дерматолог "Регістра" МВС України в зоні Чорнобильської АЕС.

1995-2000 – завідувач відділення гістопатології шкіри Київського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

1997-2014 – засновниця та головний лікар Клініки лазерної медицини доктора Богомолець, відомої як Інститут дерматології та косметології доктора Ольги Богомолець.

2000-2002 – лікар-дерматовенеролог Київського міського шкірно-венерологічного диспансеру.

2004-2005 – особистий лікар президента України Віктора Ющенка.

З 2007 року – професор кафедри дерматології та венерології Київського національного медичного університету ім. А. А. Богомольця.

З 2009 року – професор Одеського державного медичного університету.

У політиці:

2005-2008 роки – депутат Київської міської ради за списком блоку «Наша Україна». Очолювала постійну комісію з охорони здоров'я та соціального захисту Київської міської ради.

2014 року балотувалася на пост президента України шляхом самовисування. Посіла 8 місце, набравши 1,91%.

2014-2018 рр. – позаштатний радник президента України Петра Порошенка із гуманітарних питань.

2014-2019 рр. – народний депутат України за списком Блоку Петра Порошенка. Очолила парламентський комітет із питань охорони здоров'я.

Нагороджена:

Заслужений лікар України.

Переможниця Всеукраїнського конкурсу пісенної поезії "Оберіг", міжнародних конкурсів пісні у Сопоті (Польща) та "Білі вітрила" (Україна). Лауреат спеціальної премії "Радіо Свобода" (1991).

Статки:

(згідно з офіційною декларацією)

Богомолець Ольга мала у власності 7 земельних ділянок, три у неї були в оренді, а ще дві – в іншому праві користування. Також у неї було 4 житлові будинки, один нежитловий, 7 нежитлових приміщень, дві будівлі, 8 квартир (6 у власності та 2 у спільній власності), історико-культурний комплекс.

Автомобіль Mercedes-Benz ML350.

У власності є колекція ікон, 122 картини та 9 антикварних виробів (родові гербові печатки, родові портсигари, сімейні коштовності, старовинні книги, ікони та сімейні листи).

На неї зареєстровано 9 винаходів (методи лікування та профілактики шкірних захворювань), дві корисні моделі (способи дистанційного скринінгу), 21 торгова марка, авторське право на 104 пісні, слова до 28 пісень, 18 літературних та наукових видань.

Має 100% корпоративних прав на ПП "Інститут дерматокосметології доктора Богомолець", ПП "Інститут теледерматології доктора Богомолець" та ПП "Реал Приват". Окрім цих підприємств у її власності також приватна організація Музей української домашньої ікони. Богомолець також є співзасновником ГО «Громадський інформаційний простір» та ГО «Корпус рятувальників та парамедиків».

Її чоловік, Ігор Кирилюк, має у власності чотири земельні ділянки та житловий будинок. Також у нього є два автомобілі (Fiat Nuovo Doblo та Kia Sportage).

Крім того, він також є власником шістьох торгових марок.

Ігор Кирилюк має корпоративні права у ТОВ «Кібо Менеджмент Груп», ТОВ «Десналенд», ТОВ «Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль», в адвокатській фірмі «Паритет» та ТОВ Kibo International Investment. Окрім цих компаній, він є співзасновниклм у ГО «Громадський інформаційний простір», ГО «Корпус рятувальників та парамедиків» та ГО «Україна 80+».

Зв'язки та скандали:

Микола Шпаковський, помічник народного депутата Ольги Богомолець, був разом із Наталією Лісневською співзасновником двох компаній: ТОВ "Кейфармгруп" та ТОВ "Укрмедстар". У 2014-2016 роках їх пов'язували з такими великими фармгравцями як Петро Багрій, Філя Жебровська, а також з екс-міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм та непрозорими тендерними закупівлями.

2006 року всупереч позиції фракції «Наша Україна» Ольга Богомолець перейшла до фракції "Столичні реформи", яка була частиною більшості Леоніда Черновецького.

У 2013 році її звинувачували у нібито замовленні побиття правозахисника Віктора Топольницького, який вважав, що земля з річкою навколо "Замку Радомисль" захоплена незаконно.

У 2017 році, в статусі народного депутата України, Ольга Богомолець різко виступала проти медичної реформи, яку проводила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK