УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Дубневич Ярослав

Дубневич Ярослав
Wikipedia.org
Український політик, бізнесмен

Дата народження: 07.08.1969

Де народився: с. Зубра Пустомитівського району Львівської області.

Сімейний статус: розлучений, виховує 2 дітей.

Захоплення:

Полювання.

Де вчився:

У 1999 – 2004 рр. – навчався у Львівській політехніці (магістр менеджменту за спеціальністю „Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності”).

У 2003 – 2005 роках. – навчався у Дніпропетровському інституті залізничного транспорту (магістр зі спеціальності "Облік та аудит").

Де працював:

У 1987-989 pp. – працював у Пустомитівському Райбуткомбінаті пресувальником, згодом бригадиром пресувальників.

У 1989 році заснував кооператив із виготовлення взуття.

У 1993 р. – помічник голови сільськогосподарського виробничого підприємства "Львівське", головою якого був його брат Богдан Дубневич.

Наприкінці 90-х Брати Дубневичі організували виробництво та доставку пластмасових деталей для "Львівської залізниці".

У 2003 році Ярослав Дубневич та його брат Богдан заснували НВП "Шляхові технології". У 2004 -  фірму перейменували на Корпорацію "Колійні ремонтні технології".

У 2008–2011 рр. – представник Укрзалізниці у секретаріаті Верховної Ради України.

У 2011–2012 рр. – президент ТОВ "Корпорація КРТ", що займається виробництвом деталей залізниці.

У політиці:

У 2002-2006 рр. – депутат Пустомитівської районної ради, заступник голови бюджетного комітету.

У 2006-2010 рр. – депутат Львівської обласної ради, заступник голови фракції БЮТ, член постійної депутатської комісії з питань майна.

У 2010-2012 рр. - депутат Львівської обласної ради, обраний Городоцьким виборчим округом від партії «Відродження». В облраді Ярослав Дубневич був членом комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

У 2012-2014 рр. – народний депутат Верховної Ради України VII скликання. Був обраний за одномандатним мажоритарним виборчим округом № 120. Приєднався до фракції УДАР.

У 2014-2019 рр. – народний депутат Верховної Ради України VIII скликання. На позачергових виборах до ВРУ переміг на одномандатному виборчому окрузі №120 (Львівська область), член депутатської фракції Блоку Петра Порошенка. Очолював Комітет Верховної Ради України з питань транспорту.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради IX скликання як безпартійний самовисуванець по №120 округу (Львівська область). Член депутатської групи "За майбутнє". Член Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Нагороджений:

Заслужений працівник транспорту України (2008).

Орден Святого Архістратига Михаїла II ступеня (УПЦ МП).

Орден Святого Рівноапостольного Великого князя Володимира І ступеня (УПЦ МП).

Статки:

(згідно з офіційною декларацією)

У декларації Ярослава Дубневича за 2018 рік зазначено, що йому належить понад 100 земельних ділянок загальною площею понад 300 тисяч квадратних метрів. Вони розташовані у Пустомитівському, Яворівському, Миколаївському та Перемишлянському районах Львівської області. Крім того, він володіє земельними ділянками у Львові та Самборі. Також Дубневич орендує ділянку площею 2600 квадратних метрів у елітному містечку Козин під Києвом. Має 7 житлових будинків загальною площею понад 2 тисячі квадратних метрів.

Дружина Наталія була власницею 18 земельних ділянок у Латвії, Києві, Криму та на Львівщині.

2022 року Ярослав Дубневич задекларував 436 тис. гривень зарплати у Верховній Раді. На той момент нардеп розлучився зі своєю дружиною Наталією, тому вказав лише свій дохід. Згідно з декларацією, у 2022 році він позичив у свого сина Юрія 700 тис. грн та 50 тис. євро. Також депутат вказав 4 млн грн відрахувань на ЗСУ.

Має акції у «Городоцькому хлібоприймальному підприємстві», є одним із власників ТОВ НВП «КРТ», ТОВ «Гарант-Львів», також із ним пов'язана «Фінансова компанія «Енергія-інвест».

Зв'язки та скандали:

Богдан Дубневіч, брат, екс-народний депутат України. Журналістські розслідування доводили, що компанії, пов'язані з Дубневичем та його братом, постійно вигравали тендери на постачання запчастин для Укрзалізниці. Лише за 2016 рік державна компанія закупила у них товарів на 1 млрд. грн.

Петро Колодій, екс-голова Львівської обласної ради. Його син Тарас є зятем Богдана Дубневича. З Тарасом Колодієм пов'язане скандальне отримання ділянки 1,9 га у с. Зубра, яке розслідує ГБР.

31 жовтня 2019 року Верховна Рада дозволила притягнути до кримінальної відповідальності Ярослава Дубневича за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії спричинили збитки «Укрзалізниці» у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

17 жовтня 2023 року Національне антикорупційне бюро оголосило Ярослава Дубневича у розшук. Депутату інкримінують ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (розкрадання), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу України. З 2 листопада 2023 року він перебуває у міжнародному розшуку.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]

Теги:
Дубневич


ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK