УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Єфименко Костянтин

Єфименко Костянтин
Wikipedia.org
Український бізнесмен, політик

Дата народження: 26.06.1975

Де народився: м. Біла Церква, Київська обл.

Сімейний статус: одружений, виховує 2 дітей.

Де вчився:

1997 року Єфименко Костянтин закінчив економічний факультет Київського національного університету ім.Т.Шевченка за спеціальністю бухгалтерський облік та аудит.

Де працював:

1995-1996 р.р. - експерт відділу аналітики столичної страхової компанії Вексель.

1997-2002 рр. - головний бухгалтер, начальник відділу страхових та фінансових операцій, заступник голови правління, голова правління ВАТ СК Укргазпромполіс.

2002-2008 рр. - заступник генерального директора з питань економіки, директор з питань науково-технічної діяльності, директор з питань економіки та облікової політики ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України".

2008-2009 рр. - голова наглядової ради ВАТ Біофарма.

2009-2010 рр. – директор Укртрансгазу НАК Нафтогаз України.

З 2014 року – голова Ради директорів групи компанії Tribo.

З 2017 року - CEO компанії "Біофарма".

У політиці:

2008-2009 рр. – депутат Київської обласної ради. Входив до фракції БЮТ.

2010 р. – міністр транспорту та зв'язку в уряді Миколи Азарова.

2010-2014 рр. – перший заступник міністра інфраструктури України Бориса Колесникова.

У 2015 році балотувався на посаду міського голови міста Біла Церква. У першому турі виборів Костянтин Єфименко отримав – 27,95% голосів виборців, а його основний опонент Геннадій Дикий – 23,91%. Однак у другому турі Єфименко поступився Дикому (60,67%), набравши 39,33% голосів.

Статки:

Власник/співвласник українських компаній: Biopharma, Tribo, “Фармтехсервіс”

Власник/співвласник російських компаній: ПАТ "Уральський завод авто-текстильних виробів" (ПАТ "УралАТІ", Азбест, Свердловська область), що спеціалізується на випуску гальмівних, фрикційних та ущільнювальних матеріалів для транспортних, промислових та будівельних підприємств. Дочірніми підприємствами ПАТ є АТ "Завод фрикційних та термостійких матеріалів" (Фрітекс), ТОВ "Вати-Авто", ТОВ Науково-виробниче об'єднання "Завод гальмівних механізмів". ТОВ "Колодка-Композит", ТОВ "Темак-Інжиніринг", ТОВ "Волзький завод текстильних матеріалів" (за даними російських та українських ЗМІ).

Є президентом українського професійного хокейного клубу "Білий Барс" (Біла Церква) та засновником "Благодійного фонду Костянтина Єфименка".

Зв'язки та скандали:

Василь Хмельницкий, український бізнесмен. ЗМІ приписують йому фактичний контроль над компаніями Biopharma та Tribo, де Костянтин Єфименко виступає нібито «молодшим партнером». За даними аналітичної системи YouControl, "Фармтехсервіс" належить ТОВ "Біофарма-Інвест" та кіпрському офшору НІОБЕРА ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД. У свою чергу, засновниками офшору є громадяни України Костянтин Єфименко та Василь Хмельницький.

У 2013 році журналісти розслідували корупційні схеми при тендерних закупівлях на 1,96 млн грн з ТОВ "Білоцерківський завод "Трібо" на придбання гальмівних композиційних колодок вантажних вагонів для ДП "Південна залізниця". За підрахунками журналістів, з 2008 по 2013 рік Білоцерківський завод "Трібо" отримав підрядів на суму 123,68 млн грн, дві третини з яких припали на період з 2010 року, коли Єфименка було призначено спочатку міністром транспорту, а потім першим заступником міністра інфраструктури.

Після початку повномасштабного російського вторгнення у 2022 році українські ЗМІ звинувачували Єфименка у тому, що він безпосередньо фінансує російську агресію. За даними медіа, російські заводи, які йому приписують, нібито роблять колодки для військових тягачів УРАЛ, МАЗ і БелАЗ, які використовуються російською армією у війні проти України. У свою чергу, в генпрокуратурі РФ заявили, що серед власників підприємств ВПК РФ виявлено громадян України, «які спонсорують ЗСУ і перебувають у екстремістському угрупуванні». У повідомленнях йшлося тоді про Костянтина Єфименка та його сестру Єлизавету.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]

Теги:
Єфименко


ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK