УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Черновецький Степан

Черновецький Степан
facebook.com
Український бізнесмен, син екс-мера Києва Леоніда Черновецького

Дата народження: 28.10.1978

Де народився: м. Тбілісі, Грузія.

Сімейний статус: одружений, виховує 5 дітей.

Захоплення:

футбол, біг, бокс, геймінг, спортивні автомобілі.

Де вчився:

У 2003 році Степан Черновецький закінчив заочно юридичний факультет Київського національного університету ім. Шевченка (кваліфікація – спеціаліст права).

Де працював:

У 1996-2008 рр. – працював у «Правекс-Банку», який належав його батькові. Обіймав посади менеджера департаменту роботи з клієнтами, директора департаменту, старшого віце-президента, голови наглядової ради. У липні 2008-го італійська група Intesa Sanpaolo завершила операцію з придбання 100% у Леоніда Черновецького акціонерного капіталу АКБ «Правекс-Банк», і Степан Черновецький залишив посаду. Сума угоди становила $750 млн.

У політиці:

У 2008-2009 рр. – депутат Київської міської ради, член фракції Блок Леоніда Черновецького. Був членом комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Достроково склав депутатські повноваження.

Статки:

З 2005 року почав займатися організацією боксерських турнірів, створивши промоутерську компанію Elite-boxing.

У 2016 році Леонід Черновецький передав Степану Черновецькому свої бізнес-активи: інвестиційну компанію Chernovetskyi Investment Group (CIG) – компанія фокусується на інвестиціях в ІТ-проекти в електронній комерції, інфраструктурі, охороні здоров'я, аграрному секторі. У портфелі інвестиційної групи комерційної нерухомості – понад 120 000 кв. м торгових та офісних площ, переважно у Києві. Девелоперські проекти генерують 90% прибутків інвесткомпанії.

На початку 2021 року Степан Черновецький став власником компанії, яка профінансувала будівництво трьох житлових комплексів у Києві – ТОВ «Компанія з управління активами „Валприм“.

На сьогодні у власності Черновецького також знаходяться: ТОВ «ДИСКОНТ РЕНТУ», ТОВ «БЕЗПЕКА+», ТОВ «КОМЕРЦІЙНІ СИСТЕМИ», ТОВ «БРОК-ЕНЕРГІЯ».

Крім того, йому належить 75% комплексу "101 Tower".

З 2023 бізнесмен є кінцевим бенефіціаром найбільшого ОТТ-сервісу України Megogo. Також є бенефіціаром у таких компаніях: ТОВ "ТРУЛЕНД", ТОВ "СПАК ІНВЕСТМЕНТС", ТОВ "ПАРКФУД", АТ ЗНВКІФ "ГЛОБАЛ ТРЕНД", ТОВ "ІНВЕСТ НОВАЦІЯ", ТОВ "УНО РЕНТТ, ТОВ "КАЮ", ТОВ "ТРЦ КОМ" », ТОВ «КОМФОРТ-ТАУН РІЄЛТ», ПРАТ «НЕЗАЛЕЖНА СЕРВІСНА КОМПАНІЯ», ТОВ «ТРАНСФЕР ПЛЮС», ТОВ «МІРРА-ДЕВЕЛОПМЕНТ», ТОВ «ЗАМОВА ЮКРЕЙН», ТОВ «КОМФОРТ СПОРТ», ТОВ «ПРОМБУД» », ТОВ «ЄВРОЖИТЛОГРУП», ТОВ «ГРІН РЕНТ», ТОВ «КОМФОРТ МОЛ», ТОВ «КЕПЛЕР452».

У рейтингу Forbes-Україна «20 найбагатших українців 2022» Степан Черновецький посідає 18 місце зі статком $350 млн.

Зв'язки та скандали:

Леонід Черновецький, батько. Український бізнесмен та екс-мер Києва, екс-власник «Правекс-банк». Саме батькові, як пишуть ЗМІ, Степан Черновецький завдячує своїми успіхами у бізнесі.

Аліна Айвазова, мати. Бізнес-леді.

У 2006-2009 роках був в епіцентрі низки корупційних, земельних та інших скандалів, пов'язаних із діяльністю батька на посаді мера Києва. ЗМІ називали його членом так званої «молодої команди мера», до якої також входили Денис Басс та Олесь Довгий. Підвищена увага ЗМІ до персони Степана Черновецького стала однією з причин складання ним мандата депутата Київради.

У липні 2016 року затриманий іспанською поліцією під час спецоперації щодо боротьби з фінансовими злочинами. У жовтні 2019 року суд Барселони закрив кримінальну справу (попереднє розслідування), встановивши законність інвестицій Степана Черновецького в Іспанії та відсутність доказів скоєння кримінального правопорушення. У липні 2020 року апеляційний суд Барселони відхилив апеляцію, залишивши в силі попереднє рішення суду Барселони.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK