УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Ульянченко Віра

Ульянченко Віра
latifundist.com
Український політик, ексглава Секретаріату Президента України

Дата народження: 01.02.1958

Де народилася: с. Озеряни, Бобровицький район, Чернігівська область.

Сімейний статус: одружена, виховує доньку.

Де навчалася:

У 1980 році закінчила Київський державний університет ім. Т.Г.Шевченка, філологічний факультет.

Де працювала:

У 1980-1981 рр. - викладач української мови та літератури у київському ДПТУ №4.

У 1981-1987 рр. - на комсомольській роботі у Радянському райкомі ЛКСМУ та Київському міськкому ЛКСМУ.

У 1987-1990 рр. – депутат райради Радянського району Києва, заступник голови Радянського райвиконкому Києва.

У 1990-1991 рр. – інструктор ідеологічного відділу Радянського райкому КПУ Києва.

У 1991-1992 рр. - редактор у редакційно-видавничому відділі Секретаріату Верховної Ради УРСР, а потім Верховної Ради України.

У 1992-1993 рр. - керівник служби першого віце-прем'єр-міністра України Валентина Симоненка, який пізніше став головою Рахункової палати.

У 1993-го - помічник радника президента України Леоніда Кравчука з питань науки.

У 1993-1994 рр. – генеральний представник акціонерної судноплавної компанії «Бласко» у Києві.

У 1999-2000 рр. - начальник відділу організаційного та інформаційного забезпечення зв'язків із держорганами та підприємствами «Укрсоюзсервісу» (Української спілки об'єднань, підприємств та організацій побутового обслуговування населення).

У політиці:

У 2000-2001 рр. – помічник прем'єр-міністра України.

У 2002-2005 рр. - завідувач секретаріату депутатської фракції «Наша Україна» у Верховній Раді.

У 2005-2006 рр. - народний депутат України від блоку «Наша Україна», член парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин. Депутатство поєднувала із постом позаштатного радника президента України.

У 2006-2009 рр. – голова Київської обласної державної адміністрації.

У 2009-2010 рр. – керівник Секретаріату Президента України.

Була членом партії «Наша Україна», очолювала раду та входила до президії цієї партійної структури. У липні 2012 року на вимогу делегатів передвиборчого з'їзду партії «Наша Україна» була виключена зі списку кандидатів у народні депутати.

З вересня 2014 року очолює партію "ЗАСТУП" (громадська організація "Всеукраїнське об'єднання "ЗАСТУП (За Соціальну Трудову Українську Перспективу)"). Партія брала участь у місцевих виборах 2015 року, проте значних результатів не досягла.

Нагороджена:

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня (2008 р.)

Статки:

Офіційно бізнесу Віра Ульянченко не має.

За даними останньої доступної офіційної декларації за 2005 рік, її сім'я мала у валасноті квартиру площею 316 квадратних метрів. Також за найближчими родичами Віри Ульянченко числиться 3 290 квадратних метрів землі та дача в 792 м2. Її чоловік мав внесок у статутний фонд підприємств на мільйон гривень, а також цінних паперів на 386 тисяч.

Зв'язки та скандали:

Віктор Івченко, чоловік, екс-глава Держагентства з інвестицій та інновацій.

Віктор Ющенко – третій президент України. Ульянченко мала довірливі стосунки із екс-президентом, починаючи з роботи помічником прем'єр-міністра і до кінця його президентського терміну. В оточенні екс-президента отримала прізвисько "мама Віра".

Олександр Садиков, екс-глава Миколаївської облдержадміністрації, екс-співвласник банку «Юнекс». Знайомий з Ульянченко з 90-х, за її протеже у 2005 році Садиков був призначений на посаду голови Миколаївської ОДА.

У ЗМІ писали, що Ульянченко з 1994 по 1999 рік після того, як правоохоронні органи розпочали розслідування діяльності «Бласко», перебувала у США.

За даними ЗМІ, завдяки чоловікові Віктору Івченку, коли той був членом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, бізнесмен Вадим Новинський за рахунок додаткової емісії отримав контроль над Інгулецьким ГЗК.

У 2012 році виключення Віри Ульянченко зі списку та керівництва «Нашої України» супроводжувалося скандалом у зв'язку з роботою її чоловіка Віктора Івченка заступником в одіозного міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника.

У липні 2015 року Генпрокуратура України звинуватила Ульянченко в незаконній передачі мисливських угідь «Сухолуччя» в Київській області Віктору Януковичу під час перебування його прем'єр-міністром України. У вересні 2015 року Служба безпеки України оголосила Ульянченко в розшук. Цього ж місяця із сайту МВС України повідомлення про оголошення її у розшук зникло.

У 2018 році прізвище Ульянченко знову спливло у ЗМІ в контексті офшорних скандалів, пов'язаних з Макаром Пасенюком. З'ясувалося, що він одружений із дочкою чоловіка Ульянченко від першого шлюбу.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK