Російський "Газпром" може припинити постачання газу до Молдови з 1 травня

Уряд Молдови має альтернативні рішення, таким чином громадяни не залишаться без газу.
Російський "Газпром" може припинити постачання газу до Молдови з 1 травня
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Російський концерн "Газпром" може припинити постачання газу до Молдови з 1 травня. Про це пише видання NewsMaker.

За словами прем'єр-міністра Молдови Наталії Гаврилиці, країна досі не отримала відповіді від "Газпрому" щодо відстрочення зобов'язання провести аудит, тож постачання російського газу з 1 травня під питанням. Проте вона запевнила, що уряд має альтернативні рішення, таким чином громадяни не залишаться без газу.

"У нас поки що немає відповіді від концерну "Газпром" щодо постачання природного газу, починаючи з 1 травня. Раніше ми роз'яснили позицію Кишинева й чекаємо на відповідь", - сказала прем'єр.

Читайте також:

20 квітня міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину розповів, що ні уряд країни, ні Moldovagaz не отримали від "Газпрому" відповіді на запит щодо продовження останнього терміну проведення аудиту історичної заборгованості. Згідно з контрактом цей термін спливає 1 травня.

Як зазначив Спину, якщо Росія припинить постачання газу до Молдови, республіка закуповуватиме газ у міжнародних трейдерів. Сім міжнародних компаній готові постачати природний газ до Молдови, включаючи Румунію, Польщу та Нідерланди.

Раніше ми писали, що голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив , що рішення про припинення постачання газу до Болгарії та Польщі було правильним. Він вважає, що так само треба вчинити і з іншими "недружніми" країнами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK