Угорщина може заблокувати нафтове ембарго щодо Росії - Bloomberg

Угорщина, яка сильно залежить від російських енергоносіїв, залишається одним із найактивніших противників розширення санкцій.
Угорщина може заблокувати нафтове ембарго щодо Росії - Bloomberg
Министр Венгрии Гергели Гуляс / facebook.com/gergely.gulyas.585

Угорщина накладе вето на будь-яку європейську пропозицію, яка призведе до обмеження імпорту енергоресурсів із Росії. Про це пише Bloomberg.

"Ми ясно дали зрозуміти, що ніколи не підтримаємо поширення санкцій Європейського союзу проти Росії на сферу енергетики", - заявив угорський міністр Гергелі Гуляс.

Нагадаємо, що ЄС має намір запропонувати ввести заборону на російську нафту до кінця року через війну в Україні, а до цього обмеження на імпорт вводитимуться поступово. Угорщина, яка сильно залежить від російських енергоносіїв, залишається одним із найактивніших противників розширення санкцій.

Читайте також:

"Оскільки такі рішення вимагають одностайності, для Єврокомісії немає сенсу пропонувати санкції щодо природного газу та сирої нафти, які б обмежували закупівлі в Угорщині", - додав міністр.

Раніше ми писали, що Угорщина буде використовувати схему платежів, створену Москвою, для оплати російських нафти та газу. Це підтвердив міністр закордонних справ Петер Сійярто.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK