Суд наклав арешт на авто та спецтехніку з Білорусі вартістю понад 200 млн грн

Співробітники БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора викрили службових осіб низки підприємств в умисному ухиленні від сплати податків.
Суд наклав арешт на авто та спецтехніку з Білорусі вартістю понад 200 млн грн
БЭБ обеспечило наложение ареста на автомобили стоимостью более 200 млн грн. / esbu.gov.ua

Суд наклав арешт на 158 одиниць автомобілів та спецтехніки з Білорусі через ухилення від сплати податків. Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України (БЕБ).

Так, співробітники БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора в межах кримінального провадження викрили посадових осіб низки підприємств в умисному ухиленні від сплати податків.

Читайте також:

"Установлено, що в період 2021-2022 років посадові особи українського ТОВ з іноземними інвестиціями, який є імпортером та офіційним дистриб'ютором автомобільної та іншої техніки виробництва Білорусі, за попередньою змовою з кількома підприємствами-дилерами здійснили передачу автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що часткове відчуження 47 одиниць автомобільної техніки загальною вартістю близько 105 млн грн відбувалося шляхом підписання лише актів прийому-передачі без належного відображення проведених господарських операцій у податковому та бухгалтерському обліку.

Читайте також:

Унаслідок використання такої схеми підприємці ухилилися від сплати податків на понад 10 млн грн.

"У рамках кримінального провадження за результатами санкціонованих обшуків ухвалою суду накладено арешт на 158 одиниць автомобілів та спецтехніки орієнтовною вартістю 220 млн грн, а також на рахунки українського товариства", - додали в БЕБ.

Раніше ми писали, що Україна націоналізує ще 1552 вагони, що належать компаніями Росії та Білорусі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK