Українська електроенергія допоможе ЄС замістити 17% експорту російського газу - Міненерго

Україна може допомогти європейським країнам позбавитися залежності від російських енергоносіїв завдяки експорту електроенергії.
Українська електроенергія допоможе ЄС замістити 17% експорту російського газу - Міненерго
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Електроенергія з України допоможе Європейському cоюзу замістити 17% від експорту російського газу. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Заступник міністра енергетики України Микола Колесник під час виступу на 25-й конференції Gazterm-2022 у Польщі заявив, що Київ надав свої пропозиції до стратегії REpowerEU. Вони передбачають практичні кроки щодо використання експортних потужностей української енергосистеми.

Читайте також:

Зазначається, що Україна також може допомогти європейським країнам позбавитися залежності від російських енергоносіїв завдяки експорту електроенергії.

"За нашими оцінками, електроенергія з України може замістити близько 17% російського газу, що експортується в ЄС", - сказав Колесник.

За словами заступника міністра, зараз необхідні рішучі дії з боку урядів європейських держав щодо повної відмови від російських енергоносіїв.

"Нова REpowerEU-стратегія має надавати чіткі рішення в трьох аспектах: як замінити російську енергію, як припинити російський контроль над енергетичними активами в Європі та як гарантувати, що така ситуація більше не повториться", - наголосив Колесник.

Читайте також:

Водночас Україна залишається надійним партнером Європи у сфері енергетики й готова зробити суттєвий внесок у надійність постачання природного газу до європейських країн, зокрема завдяки потужним підземним сховищам обсягом 31 млрд куб. м. Країна готова запропонувати близько половини цих потужностей європейським компаніям для сезонних чи стратегічних запасів газу.

Раніше ми писали, що, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, електроенергія, що виробляється в Україні, зможе реалізовуватись на європейському ринку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK