Дефіцит пального в Україні: Стало відомо, коли з'явиться бензин

Війна зруйнувала 100% джерел постачання нафтопродуктів, які були в України.
Дефіцит пального в Україні: Стало відомо, коли з'явиться бензин
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Бензину в Україні не буде до липня. Перші обсяги орієнтовно необхідного для країни пального слід очікувати влітку. Про це в ефірі Громадського радіо розповів директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

За його словами, війна зруйнувала 100% джерел постачання нафтопродуктів, які були в України. Таким чином країні потрібно повністю перебудувати свій ринок нафтопродуктів, а точніше весь обсяг поставити з Європи.

Читайте також:

"В історії жодна з країн не вирішувала подібних завдань. Перша проблема в Європі - ресурси. Їй самій не вистачає пального. Ресурси потрібно знайти. Але завдання більш-менш вирішується, через порти можна знайти необхідні нам обсяги. Інша проблема - у неготовності транспортної інфраструктури Європи транспортуватиме ці обсяги", - пояснив експерт.

Водночас він наголосив, що ринок нафтопродуктів швидко відбудувати не вийде.

Читайте також:

"Створення нового ринку постачання з Європи - це надовго. Сподіваюся, що перші більш-менш потрібні нам обсяги ми зможемо отримати десь до липня. Звичайно, систему потрібно буде розвивати й далі, оскільки вона ще не буде досконалою. Має будувати нові потужності. І навіть не в Україні, а в європейських портах", - сказав Куюн.

Раніше ми писали, що 19 травня більшість великих мереж АЗС в Україні змінили вартість бензину та ДП. Це сталося після скасування державного регулювання цін на пальне.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK