Нацбанк підвищив облікову ставку з 10% до 25% річних

На початку повномасштабної агресії Росії НБУ вирішив утриматися від ухвалення рішень щодо облікової ставки.
Нацбанк підвищив облікову ставку з 10% до 25% річних
Здание НБУ / depositphotos.com

Національний банк України підвищив облікову ставку з 10% до 25% річних. Таке рішення пожвавить інтерес до гривневих активів, знизить тиск на міжнародні резерви та матиме стримуючий вплив на інфляцію. Про це повідомила пресслужба регулятора.

"Метою цього рішучого кроку разом з іншими заходами є захист гривневих доходів та заощаджень громадян, збільшення привабливості гривневих активів, зниження тиску на валютному ринку й унаслідок посилення спроможності Національного банку забезпечувати курсову стабільність і стримувати інфляційні процеси під час війни", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Нацбанк очікує, що підвищення облікової ставки до 25% буде достатнім для ослаблення тиску на валютному ринку та стабілізації інфляційних очікувань, що в перспективі створить передумови переходу до циклу зниження облікової ставки.

Зазначається, що на початку повномасштабної агресії Росії НБУ вирішив утриматися від ухвалення рішень щодо облікової ставки.

Раніше ми писали, що понеділок, 13 червня 2022 року, буде робочим днем, зокрема для банківської системи. Святковий день 12 червня (Трійця), який припадає на неділю, не переноситься.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK