Гуманітарна допомога Україні: ЄС виділяє ще 205 млн євро

Крім фінансової гуманітарної допомоги, Євросоюз мобілізував усі можливі ресурси для надання допомоги Україні.
Гуманітарна допомога Україні: ЄС виділяє ще 205 млн євро
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Європейський союз надає додаткові 205 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Україні. Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

"ЄС сьогодні виділяє ще 205 млн євро на гуманітарну допомогу Україні. Таким чином загальний обсяг фінансування гуманітарної допомоги ЄС та розмір натуральної допомоги у відповідь на незаконне вторгнення Росії в Україну перевищили 700 млн євро, з яких 13 млн євро призначені для проєктів у сусідній Молдові" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що, крім фінансової гуманітарної допомоги, Євросоюз мобілізував усі можливі ресурси для надання допомоги Україні.

Так, усі 27 держав-членів ЄС, а також Туреччина, Норвегія та Північна Македонія надали понад 38 тис. тонн допомоги, включаючи аптечки, продукти харчування, захисний одяг, а також стратегічне обладнання, таке як протипожежні вантажні автомобілі, мобільні шпиталі та енергоносії.

Читайте також:

Крім того, понад 500 пацієнтів з України, які потребують продовження лікування або невідкладної медичної допомоги, було переведено до європейських лікарень через Механізм цивільного захисту ЄС з України, Молдови та прикордонних країн.

Раніше ми писали, що 20 травня Європейський союз перевів Україні новий транш у розмірі 600 млн євро. Кошти є частиною екстреної макрофінансової допомоги ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK