Нова кібератака на державні організації України: У Держспецзв'язку розкрили деталі

Хакери розсилають листи з темою "Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Інформація щодо наявності вакансій та їх укомплектування".
Нова кібератака на державні організації України: У Держспецзв'язку розкрили деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українців попередили про нову кібератаку на державні організації через розсилання електронних листів. Про це повідомили в Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації.

Так, урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Держспецзв'язку, попереджає про розсилання нових небезпечних електронних листів із темою "Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Інформація щодо наявності вакансій та їх укомплектування".

Читайте також:

"Листи мають вкладення у вигляді XLS-документу, що містить макрос, активація якого призведе до створення на комп'ютері та запуску файлу "write.exe". Зрештою пристрій буде уражено шкідливою програмою Cobalt Strike Beacon", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що активність асоціюють із діяльністю групи UAC-0056, яка вже була причетна до кібератак на Україну у квітні та березні.

Раніше ми писали, що урядова команда реагування на надзвичайні комп'ютерні події України CERT-UA попереджає про нову кібератаку на об'єкти критичної інфраструктури України. Хакери використовують теми штрафів від податкової та ядерного тероризму.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK