Пожертвування на ЗСУ: Донати громадян на рахунок НБУ зменшуються з кожним місяцем

Сума пожертвувань у червні знизилася втричі за місяць і в 12 разів порівняно з першими днями після повномасштабного вторгнення РФ.
Пожертвування на ЗСУ: Донати громадян на рахунок НБУ зменшуються з кожним місяцем
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У червні українці перевели на допомогу ЗСУ пів мільярда грн, а в липні - уже 1,9 млрд грн. Про це свідчать дані Опендатабота.

Зазначається, що сума пожертвувань у червні знизилася втричі за місяць і в 12 разів порівняно з першими днями після повномасштабного вторгнення Росії в лютому.

Читайте також:

Зокрема, за останній тиждень лютого на рахунок армії було переведено 6 млрд грн. Певну частку цієї суми становили "ковідні" гроші - 1 тис. грн від держави громадянам, вакцинованим від COVID-19.

У березні українці перевели на потреби військових 8,3 млрд грн, що виявилося рекордом. Відтоді сума надходжень на рахунки ЗСУ лише зменшувалася. Загалом за понад 4 місяці після початку повномасштабної війни українці перевели на підтримку армії 17,7 млрд грн.

Читайте також:

Зменшення сум донатів пояснюють як втомленістю українців від війни та загальним зменшенням доходів, так і виникненням нових масштабних волонтерських чи державних ініціатив на допомогу армії:

  • UNITED24 - ініціатива президента Володимира Зеленського;
  • "Повернись живим" Тараса Чмута;
  • благодійний фонд Сергія Притули.

Раніше ми писали, що в "Дії" запустили збір коштів на допомогу армії через платформу UNITED24. Пожертвувати гроші можна через Apple Pay, Google Pay або ввести дані картки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK